Vuković i Maričić dobitnici nagrade Dražen Petrović

Foto: fah

Judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić dobitnici su nagrade Dražen Petrović, koja se tradicionalno dodjeljuje najuspješnijim sportašima mlađih dobnih kategorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće HOO-a je u ponedjeljak usvojilo prijedlog Odbora za Nagradu Dražen Petrović pod predsjedanjem olimpijca Damira Martina, ujedno i dopredsjednika HOO-a, dok su članovi Odbora njih 13, bili predstavnici Vijeća HOO-a, Komisije sportaša HOO-a,Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO) Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), te Sportskih novosti (SN).

Judašica Helena Vuković je u kolovozu u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, dok je strijelac Miran Maričić u njemačkom gradu Suhlu osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10m.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koja se okitila naslovom svjetskih prvakinja, a najuspješnija muška ekipa je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koja je u na SP u Podgorici također došla do zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za najbolji par, štafeta ili posadu otišla je juniorskom ženskom veslačkom četvercu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najveće nade hrvatskog sporta su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma, kao i Paško Božić brončani sa Europskog kadetskog taekwondo prvenstva do 65 kilograma.

Prigodna svečanost dodjele održat će se u ponedjeljak, 11. rujna u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u Zagrebu u 12 sati. Dan nakon toga, 12. rujna u 13 sati u hotelu Panorama u Zagrebu HOO je pripremo svečanu proslavu 25. obljetnice nastupa hrvatskih sportaša na prvim ljetnim Olimpijskim igrama pod vlastitim stijegom. Obje priredbe posvećene su proslavi Hrvatskog olimpijskog dana, 10. rujna kada je 1991. godine u Zagrebu osnovan Hrvatski olimpijski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.