Junak Dinamove sportske bajke u Ligi prvaka: ”Bilo bi dobro na Maksimiru protiv Manchester Cityja igrati za dušu, za naše navijače”

Foto: fah

Dinamo je u trećem kolu Lige prvaka u Harkivu osvojio vrlo važan bod protiv Šahtara. Bilo je 2:2, a junak Dinamovog uspjeha je ujedno i junak Dinamove zasad uspješne jeseni u Ligi prvaka 26-godišnji Mislav Oršić. U dosadašnjem dijelu natjecanja Oršić je zabio čak četiri gola te dijeli drugo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca najelitnije klupske nogometne lige u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Oršić se, za razliku od Danija Olma, nešto kasnije ”probudio” i počeo igrati vrhunski nogomet. Tek kad ga je ”pod svoje” uzeo Nenad Bjelica Mislav je pokazao svu raskoš svog talenta i zakucao na vrata reprezentacije, s obzirom da ima 26 godina ima i vremena. Uostalom, Luka Modrić najbolji je nogomet života igrao prošle godine, kada je osvojio Zlatnu loptu, bezbroj drugih nagrada, s 33 na leđima.

Kako Mislav Oršić gleda na igru hrvatskog prvaka u Ligi prvaka?

U Ligi prvaka igramo na drugačiji način u odnosu na HNL, pa kad nas gledaju iz tabora naših europskih suparnika, ne znaju što očekivati od nas u našoj sljedećoj izvedbi”, kazao je Oršić u podcastu Sportskih novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je pobjedom protiv Atalante u 1. kolu i remijem u Harkivu kod Šahtara došao u priliku ravnopravno se boriti za osminu finala Lige prvaka. Za manje od dva tjedna Modri igraju na Maksimiru protiv ukrajinskog kluba možda i najvažniju utakmicu ove sezone, naime, u slučaju pobjede plavi su na korak do ostvarenje još jednog velikog europskog sna, ni remi ne bi hrvatskog prvaka doveo u bezizlazan položaj.

Nakon Šahtara na redu je gostovanje kod Atalante, a onda u posljednjem kolu na Maksimir dolazi veliki Manchester City, jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka.

Za Dinamo bi bilo idealno kada bi prije tog posljednjeg kola prebrinuo sve brige, vaditi se na Manchester Cityju skoro je pa nemoguće. Slaže se s time i Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bilo bi dobro sve riješiti prije zadnjeg kola, pa onda doma protiv Cityja odigrati – za dušu. Za naše navijače koji će nam, ne sumnjam u to, pomoći da dođemo do novih velikih rezultata u Europi”, poručio je Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.