‘Atomski’ Dinamo, igra Transfermarkta, i zvijezde u zaleđu

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Dinama sjajnim igrama i osvojenim bodovima u Ligi prvaka privukli su pozornost na sebe čitave nogometne europske javnosti. Naime, Dinamo je dospio na naslovnice svih uglednijih europskih sportskih medija, analiziraju se kako sadašnji, tako i bivši nogometaši zagrebačkog kluba, koji su s vremenom postali zvijezde vodećih europskih klubova. Primjerice, Vrsaljko, Modrić, Brozović, Kovačić, Mandžukić…, samo su neki od igrača koji su igrali u Dinamu a kasnije su svojim igrama stekli status ponajboljih igrača Europe, konkretno, Luka Modrić osvojio je prošle godine i Zlatnu loptu te je tako postao i jedini Hrvat kojem je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igre Dinama u Ligi prvaka zapazio je i najpoznatiji svjetski portal koji se bavi transferima, a koji zapravo vrlo rijetko realno ocjenjuje kvalitetu nekog igrača. Primjerice, koliko prema Transfermarktu vrijedi Mislav Oršić, koji je zabio četiri gola u tri utakmice Lige prvaka? Jedno je privremena cijena na nogometnom tržištu, a nešto posve drugo realno stanje na terenu. Uostalom, nije li Šahtar prema tom istom Transfermarktu za tridesetak milijuna eura skuplji od Dinama? Jedva su Ukrajinci, uz puno sreće, izvukli bod protiv hrvatskog prvaka.

Transfermarkt je tako sastavio takozvani utopistički Dinamo, momčad sastavljenu od igrača koji danas igrali u plavom dresu da se nisu raspršili diljem Europe.

U jednom takvom Dinamu na golu bi bio aktualni golman Dinama, Dominik Livaković, koji trenutno vrijedi oko osam milijuna eura.  U obrani bi bili Šime Vrsaljko, i to na lijevom boku, Tin Jedvaj na desnom, Dejan Lovren i Filip Benković bili bi stoperi. Što je s Perićem? Prema procjeni Transfermarkta obrana Dinama vrijedila bi nešto manje od od 60 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji dio momčadi bila bi vezna linija, posve razumljivo s obzirom kako bi u njoj igrali Mateo Kovačić, Luka Modrić i Marcelo Brozović, igrači koji zajedno vrijede oko 105 milijuna eura.
U napadu bi igrao Španjolac Dani Olmo, koji i danas igra za plave i najbolji je nogometaš današnje generacije, no, zato ne bi bilo mjesta za Mislava Oršića, kao ni za Brunu Petkovića!?Uz Olma u napadu bi bili Josip Brekalo te Andrej Kramarić.

Takav ”atomski” Dinamo sasvim sigurno bi po imenima bi bio daleko jači, no, opet bilo bi nepravedno u jednom takvom, ”atomskom”, Dinamu, ne pružiti priliku igračima kao što su Oršić, Moro, Petković… Prema Transfermaktu najveće zvijezde današnjeg Dinama ostale su u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.