Junak Kovačić: Zašto ne osvojiti zlato u Ligi nacija?

epa10547847 Mateo Kovacic of Croatia (R) celebrate with his teammate Luka Modric after scoring during the UEFA EURO 2024 qualification match between Turkey and Croatia in Bursa, Turkey, 28 March 2023. EPA/Tolga Bozoglu

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Bursi Tursku s 0:2, “popravivši” subotnji kiks s Walesom na Poljudu na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Junak pobjede bio je dvostruki strijelac Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igrali smo dobru utakmicu, pod kontrolom, imali smo par izgubljenih lopti koje ne smijemo dozvoliti. “Livi” nas je vadio u dvije-tri situacije. Nisu nam mogli ništa osim iz naših grešaka, kojih je danas bilo previše. Ali možemo biti zadovoljni. Imao sam u prošloj utakmici nekoliko prilika, ali nije me išlo. Danas su ušle, rekao je, uz Livakovića, hrvatski junak Kovačić.

Je li ovo bila njegova najbolja utakmica za Vatrene?

– Ne volim odgovarati na pitanje je li ovo moja najbolja utakmica. Ne znam. Ima još Luka za igrati, siguran sam. Izgleda kao mladić. Ima on jedan Euro još za odigrati, a vjerujem i jedno svjetsko. Idemo pozitivni u Ligu nacija. Zašto ne pokušati osvojiti zlato tamo?, zapitao se Kovačić u izjavi za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Josip Stanišić startao je umjesto Juranovića i odigrao vrlo dobro protiv Turske:

– Znali smo da će biti teška utakmica, očekivali smo to. U prvih 15 minuta smo imali i sreće. Imali smo previše grešaka, ali nakon prvog gola smo igrali stvarno dobro i zaslužii smo pobjedu. Protiv Walesa smo bili dominantniji, imali smo dobru energiju. Turci nisu imali većih prilika prema kraju utakmice, rekao je Stanišić.

– Puno mi znače pozitivni komentari izbornika, to je znak da sam na pravom putu. Danas nismo bili nervozni jer smo sigurni u svoju kvalitetu. Kako igramo, možemo do zlata u Ligi nacija. Odlični smo kao momčad, igramo svi za jednog, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.