Junak prvog dana Eura Dimitri Payet: ‘Plod je to velikog truda i žrtve’

Nakon što je Francuska pobjedom protiv Rumunjske, na otvaranju Europskog prvenstva, slavila sa 2:1, u jednoj teškoj, tvrdoj, ali i dinamičnoj utakmici, puno teže nego što se očekivalo, junak utakmice postao je sjajni Dimitri Payet, koji ne samo da je u zadnjim minutama riješio utakmicu fenomenalnim pogotkom i tako u trans bacio 80 000 gledatelja na prekrasnom Stade de Franceu, nego je bio asistent za prvi i vodeći gol Francuske. Dake, Payet je junak prvog dana Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se ponosno, imali smo jako puno prilika, nismo dali golove. Moj pogodak, na samom kraju utakmice, donio nam je pobjedu, a ona je na otvaranju najvažnija. Neću puno filozofirati o tome, mogu samo reći da je sve ovo plod velikog truda i velike žrtve. Sad san junak, puno njih to nije moglo zamisliti na početku sezone. Jednostavno sam sazrio kao igrač. Dobar je to osjećaj, dobro je i svima oko mene”, rekao je francuski junak poslije prvog dana Eura.

Payet je na ovoj utakmici tako postao prvi francuski nogometaš koji je zabio pogodak te asistirao na istoj utakmici Europskog prvenstva još od vremena legendarnog Thierryja Henryja, koji je takav učinak imao 2000. protiv Češke, te godine su Francuzi postali europski prvaci pobjedivši u finalu Portugal.

Može li to biti znakovito za Francusku, koja ima kvalitetnu ali očito još uvijek ne do kraja formiranu momčad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nakon utakmice izjavu je dao francuski izbornik Didier Deschamps, koji je istaknuo važnost pobjede protiv Rumunjske.

“Moglo bi se reći, kada dobijete u zadnjim trenucima, pobjeda je slađa. Rumunjska nam je puno toga zakomplicirala, prvi dvadesetak minuta bilo je teško jer smo bili plašljivi, no, sa četiti nadača je to napkon počelo dobro funkcionirati. Sjajan gol zabio je Payet, ja sam oduševljen Nije sve bilo sjajno, ali za to su krici Rumunji koji su bili dobri. Pobjeda nam je važna radi samopouzdanja”, rekao je francuski izbornik nakon utakmice otvaranja Eura s Francuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.