Jurčević: Jako puno sam naučio od gospodina Barića

Foto: snimka zaslona

U Zagrebu je u nedjelju u 88. godini preminuo poznati nogometni stručnjak Otto Barić. Najveći je trag svoje duge i uspješne trenerske karijere ostavio Austriji, gdje je s četiri različita kluba osvojio osam naslova državnog prvaka. Dvije je godine bio izbornik naše reprezentacije s kojom je nastupio na EP 2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni ”Herr Otto” odgojio je mnoge igrače i trenere, a biranim se riječima od njega oprostio bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas trener Nikola Jurčević.

– Imam najljepše uspomene na gospodina Barića. On je bio čovjek koji me odveo u Salzburg gdje sam proveo četiri godine pod njegovim vodstvom. Imali smo izvanredan odnos i teško mi je pala vijest, rekao je Jurčević za Dnevnik HTV-a.

– Kao trenera ću ga pamtiti da sam jako puno od njega naučio o tome koliko je važna ta neka komunikacija, koliko je važno imati jednu dobru atmosferu u momčadi, ali tako da tu nema neke velike galame i nema neke diktature, nego jedan specifičan način komunikacije s kojom on izvlači maksimum iz igrača. Ono što sam vidio, što mu je najveća i najjača osobina bila, imao je veliku sposobnost da prepozna igrača, da ga stavi na pravu poziciju i da iz njega izvuče maksimum. Ja mislim da je to i sada, koliko god se to sve u nogometu proširilo, možda najvažnije i da su to faktori koji su strahovito bitni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.