Jurjević o mogućim posljedicama zbog ispada dijela navijača

Foto: snimka zaslona

Nakon kvalifikacijske utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Turske, osječko-baranjska policija privest će 11 osoba nadležnom sucu za prekršaje, izvijestila je policija u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije, za vrijeme i nakon kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2024. godine, policija je postupala prema 14 osoba zbog sumnje u protupravna djela, kažnjiva prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Još nisu detektirani izvođači neprimjerene pjesme

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih osoba policija će privesti nadležnom sucu za prekršaje, a kriminalističko istraživanje zbog izvođenja neprimjerene pjesme tijekom odigravanja utakmice grupe gledatelja na stadionu se nastavlja, navode u PU osječko-baranjskoj.

– Službena informacija je da policija provodi istraživanje prema osobama za koje se sumnja da su počinile prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Vidjeli smo svi u medijima što je napisano i sad čekamo ishod istraživanja. Jedini model rješavanja i borbe protiv ovakve vrste pojava je onaj koji smo imali prije mjesec dana kada smo imali tri neodgovorna pojedinca. Sva trojica su prepoznata, uhićena, procesuirana, pravomoćno presuđena. UEFA je to prepoznala i jedino tako mi možemo iskorijeniti takva ponašanja. Ovaj put nismo imali zastavu, vjerojatno je to i efekt svega onoga što se događalo u medijskom prostoru, zahvaljujući vama i svim našim upozorenjima. Sad imamo drugačiju vrstu problema, rekao je za HRT Jurica Jurjević, voditelj Odjela za prevenciju, sigurnost i integritet Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to znači u kontekstu uvjetne kazne HNS-u?

– I to je bilo mjesec dana u javnom prostoru. Znamo da smo pod uvjetnom kaznom još od Lige nacija i Rotterdama. Ta uvjetna kazna traje dvije godine i svaki prekršaj iz te sfere znači aktivaciju te uvjetne kazne i prva sljedeća može biti bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.