Juventus – Real Madrid: Juventus ne gubi kod kuće, ali sad im dolazi Ronaldo

Večerašnjim ogledom u Torinu između Juventusa i Real Madrida kreću polufinalne utakmice ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a mi vam donosimo detaljnu analizu ova dva stara rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus dočekuje Real u slavljeničkom raspoloženju. Talijani su prije par dana postali prvaci po 31. put u svojoj dugoj i slavnoj povijesti. Scudetto ‘Staroj dami’, četvrti put za redom donio je (ne)omiljeni trener na Apeninima, Massimiliano Allegri, uz veliku pomoć “arhitekta” Pirla, Teveza, Pogbe, Buffona i ostalih igrača.

Vremena za slavlje nisu imali baš puno, a i sam Allegri je izjavio kako su brzo proslavili titulu i koncentrirali se na utakmicu protiv Real Madrida.

“Sezona nije gotova jer je još imamo priliku osvojiti Ligu prvaka i kup. Liga prvaka je san, nitko nije očekivao da ćemo stići do polufinala, a mi želimo otići do kraja. Real je europski prvak, ali imamo šanse, samo trebamo malo sreće” – izjavio je Allegri za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MONACO FRANCE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE
Nije Allegri puno mijenjao nakon dolaska na klupu Juventusa. Antonio Conte usadio im je pobjednički duh, formacije su varirale od 3-5-2 do 4-4-2, igračkih pojačanja u smislu superzvijezde nije bilo, oslanjali su se na timsku igru i čarobne poteze Pirla, bombe Paula Pogbe ili egzekuciju Carlosa Teveza.

“Nisam želio ništa mijenjati kada sam došao umjesto Contea. Pobjedničkoj momčadi sam prepustio da zadrži navike. Postupno sam ugradio svoj stil” – rekao je trener Juventusa nakon osvajanja titule.

Srce momčadi čini trojac u sredini terena, Pirlo, Pogba i Arturo Vidal, koji je uoči sezone bio na korak do prelaska u Manchester United. Taj trojac kombinirano je postigao ove sezone samo u Serie A 18 pogodaka, od kojih su mnogi bili ključni, za pobjedu. Ako pogledamo u drugi tabor, James, Modrić, Kroos i Isco skupa su postigli 17 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALY SOCCER COPPA ITALIA
Kad su u pitanju izostanci uoči večerašnjeg dvoboja, Allegri ne može računati na Paula Pogbu, službeno najboljeg mladog igrača svijeta, a moramo priznati kako je to veliki hendikep. Rekli bismo u onoj razini s izostankom Modrića u momčadi Carla Ancelottija. Osim Pogbe, Allegri ne može računati niti na braniča Caceresa, koji je također ozlijeđen.

Ostatak momčadi spreman je za večerašnji ogled. Juve ne gubi kod kuće ove sezone, statistika nam pokazuje kako su neporaženi u posljednjih 17 utakmica na svom novom stadionu, a u tih 17 utakmica barem jednom su postigli pogodak. Večeras će pak primarna zadaća biti zaustaviti Cristiana Ronalda, pa i Garetha Balea. Sačuvati mrežu Buffona, bilo bi od velike pomoći uoči uzvrata na Santiago Bernabeuu, za pogodak će se pobrinuti, kao i uvijek motivirani ‘Carlitos’…

ITALY SOCCER SERIE A
Branitelj naslova Real Madrid slavodobitno je prošao kroz Sevillu, jedno od neugodnijih gostovanja za Kraljevski klub u Primeri. Kad je to bilo najpotrebnije ukazao se najbolji igrač madridskog velikana, a prema nekima i svijeta, Cristiano Ronaldo. Hat-trick Portugalca donio je važna tri boda u nastavku utrke s Barcelonom. Odlična vijest za Ancelottija, koji je zazivao povratak golgeterske forme baš pred kraj sezone, kad se love trofeji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldova tri pogotka Sevilli možda nisu uplašila obranu Juventusa, ali ih nisu ostavila ni ravnodušnim. Ako se sjetimo prošlogodišnjeg susreta Juventusa i Reala u skupini Lige prvaka, kad je sam Ronaldo u dvije utakmice postigao četiri pogotka Torinezima, tada bi taj “strah” mogao biti i opravdan.

SPAIN SOCCER PRIMERA DIVISION
Uz Ronalda, najopasniji ove sezone je Karim Benzema, ali Francuz nije ni otputovao u Torino. Zbog ozljede Ancelotti ne može računati na njega, kao ni na našeg Luku Modrića, a to su dva vrlo važna igrača za madridsku momčad. Sva sreća pa se na vrijeme oporavio Gareth Bale, koji je zaigrao protiv Seville i asistirao Ronaldu za treći pogodak.

“Dobra je stvar što je Bale odigrao pola sata bez problema. S tim smo dobili vrlo važnog igrača na raspolaganje za Torino” – rekao je Carlo Ancelotti uoči večerašnjeg dvoboja.

luka modrić SPAIN SOCCER REAL MADRID
Od 1992. godine, od kad se igra Liga prvaka, Real i Juventus odigrali su 16 utakmica, pri čemu je Real Madrid ostvario osam pobjeda, Juve sedam , a jedan je put bilo neodlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred prvi susret u Torinu Realu treba obratiti pozornost na dvije stvari: Juventus u posljednje 54 domaće utakmice ima samo jedan poraz. Real je sva tri puta ispao protiv Talijana kad bi se sastali u polufinalima! Davne 1989. ispali su protiv Milana u polufinalu Kupa prvaka, potom od Torina 1992. u polufinalu Kupa UEFA, a 2003. godine finale Lige prvaka uskratio im je upravo Juventus.

Poznato je kako su talijanske momčadi dobre u igri na rezultat, kao i u kup natjecanjima. Juventus je možda autsajder prema kladionicama, no ne treba ni previše podcjenjivati momčad koja godinama dominira u Serie A i koja ima nekoliko vrhunskih nogometaša u svojim redovima. Ronaldo i društvo mogu pobijediti svakoga, ali jedan loš dan i eto problema uoči uzvrata…

Liga prvaka, Torino, prva utakmica polufinala:

Juventus (4-3-1-2): Buffon – Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Vidal – Pereyra – Morata, Tevez.
Trener: Massimiliano Allegri

Real Madrid (4-4-2): Casillas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Isco, Ramos, Kroos, James – Bale, Ronaldo.
Trener: Carlo Ancelotti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.