Kad će Kovačić zaigrati u hrvatskom dresu, kao u dresu londonskog Chelseaja?

epa08987641 Serge Aurier (L) of Tottenham in action against Mateo Kovacic of Chelsea during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Chelsea FC in London, Britain, 04 February 2021. EPA/Kirsty Wigglesworth / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Nakon poraza u prošlom kolu od WBA, poraza koji nitko nije očekivao, Chelsea je zaredao s dvije pobjede, najprije su prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, kako smo već pisali, svladali Porto, a onda su uvjerljivo u prvenstvu slavili kod Crystal Palacea. Naime, Chelsea je bez većih problema došao do pobjede 4:1. Da je trebalo zabili bi i više u ovom ”malom londonskom derbiju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samo dvije minute Chelsea je stigao do dva gola, u osmoj je minuti najbolji igrač utakmice Kai Havertz pogodio, a u 10. Christian Pulišić pogodio je na asistenciju danas razigranog i već spomenutog Havertza. U 30. minuti Zouma je glavom pogodio na centaršut te je sve bilo gotovo.

U nastavku je susreta Christian Benteke smanjio na 3:1, da bi konačnih 4:1 u 78. postavio Christian Pulišić svojim drugim golom danas.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić igrao je do 82. minute te je još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi. Polako, ali sigurno, Kovačić se prometnuo u jednog od najznačajnijih igrača londonskog kluba. Nedostaje mu tek jedna ”sitnica”, naime, u reprezentativnom dresu Kovačić nikako da proigra onako kako on to zna, povremeni bljeskovi u ”najdražem dresu”, a s obzirom na kvalitetu, više nisu dovoljni. Mateo Kovačić, tri mjeseca prije početka Europskog nogometnog prvenstva, više nema pravo na prosječnost, šteta bi bila, kako za njega, tako i za hrvatski nogomet, da jedan od najboljih veznjaka izuzetno jake lige, Premiershipa, ostane zapamćen tek kao prosječni hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom je pobjedom Chelesa ponovno pretekao Liverpool na ljestvici te se sada nalazi na 4. mjestu s 54. boda. Bitka za Ligu prvaka se nastavlja na Otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.