Pročelnik Lovrić prozvao Škoru, on uzvratio: ‘Neka pojasni zbog čega djecu truje cajkama s radijske postaje koju obilato financiraju’

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Miroslav Škoro u subotu je održao politički skup u Sesvetama.

Dio medija objavio je vijest kako je ravnatelj srednje škole prijavio Miroslava Škoru zbog skupa na terenu škole. Ravnatelj Srednje škole Jelkovec Marko Kovačević tvrdi da je skup održan na vanjskim terenima škole. Pročelnik Ivica Lovrić potom je ustvrdio kako je Škoro uzurpirao prostor škole. Problem su bila dva promidžbena vozila Miroslava Škore parkirana izvan dvorišta škole.

Na sve je reagirala i Marja Čolak, voditeljica PR službe Domovinskog pokreta i istaknula kako se radi o dezinformacijama.

“Miroslav Škoro u subotu nije bio kod Srednje škole Jelkovec, bio je na druženju s članstvom na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama i potom je otišao na intervju u Gračane”, istaknula je Čolak.

Njene navode potvrđuju i fotografije sa skupa, snimljene u centru Sesveta, a ne na terenu škole.

No na obavijest ravnatelja zato je reagirao zagrebački Gradski ured za obrazovanje priopćenjem kojeg potpisuje pročelnik Ivica Lovrić.

Neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza pozitivnih zakonskih propisa Republike Hrvatske, međutim, podsjećamo također da su sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a s ciljem zaštite zdravlja i sigurnosti djece, učenika i zaposlenika škola i vrtića svim neovlaštenim osobama do daljnjeg zabranjeni svi posjeti i ulasci u odgojno-obrazovne ustanove na razini Republike Hrvatske, pri čemu je, kako u unutarnjim prostorima ustanove, tako i u dvorišnom prostoru, ‘neophodno osigurati dolazak što manjeg broja osoba'”, navodi se u priopćenju.

O svemu se oglasio i Škoro.

“Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu. Naime, pročelnik Lovrić u odlasku šalje neki dopis, a redakcija JL objavljuje sliku dva moja promidžbena vozila koja su parkirana izvan dvorišta osnovne škole u Jelkovcu. Optužuju me da uzurpiram gradsko zemljište i mole me da ga napustim. Poštovani pročelniče i štovana redakcijo, danas na tom igralištu nisam bio. Istina je da sam se družio s građanima i članovima DP-a u 11h na Trgu Dragutina Domjanića 6, a u 12,30h sam već bio u Gračanima i davao intervju. Ako pročelnik Lovrić, želi sudjelovati u kampanji šireći neistine o meni, onda bi to mogao na drugi način. Kad toliko ističe navodnu brigu o zagrebačkoj djeci, bilo bi mu bolje da pojasni javnosti zbog čega se tu djecu već godinama truje cajkama s radijske postaje za čije se obilato financiranje pobrinula upravo njegova VD šefica i kandidatkinja, gospođa Jelena Pavičić Vukičević. Žao mi je što su neke redakcije nasjele na ovu navlakušu pročelnika Lovrića koji je dio onoga što u Zagrebu ne valja i što ćemo promijeniti u hrvatskom glavnom gradu.”

Što je Škoro poručio u Sesvetama?

Na političkom skupu u centru Sesveta, građanima je poručio kako Sesvete zaslužuju više.

“To je ujedno, gledajući prosjek starosti stanovništva, naša najmlađa četvrt i posebno mi je veselje bilo susresti mlade i djecu. Nedopustivo je da Sesvete još uvijek nemaju osiguranu hitnu medicinsku službu, pedijatrijsku hitnu službu, kao ni dežurstvo ljekarni. Brojni su problemi vezani uz promet i komunalne usluge. Sesvete zaslužuju više! Omogućit ćemo stanovnicima kvalitetniju i bolju prometnu infrastrukturu, riješiti probleme nedostupnosti zdravstvenih usluga te adekvatnom komunalnom infrastrukturom osigurati uvjete za ugodniji život.”, poručio je na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama.

Odgovorio je i na prozivke zbog uključivanja u kampanju:

“Ovo je moj odgovor svima koji me pitaju što mi ovo treba. Ne treba meni ništa, jer imam sve. Ali želim da imaju i drugi. Tu nisam zbog interesa, niti straha. U ovu izbornu utrku ušao sam s punim srcem, s emocijom koju drugi nemaju. Tu sam zato što volim ovaj grad i sve koji žive u njemu. Spreman sam ići od kvarta do kvarta, od ulice do ulice i govoriti ljudima što ću i kako napraviti da njima bude bolje i da dobiju ono što zaslužuju, poručujem danas iz Sesveta.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr