Kada će izbornik Zlatko Dalić ponovno moći računati na Antu Rebića?

Foto: Snimka zaslona

Iako je Milan u gostima slavio protiv Crotonea 2:0 hrvatski napadač Ante Rebić nije imao razloga previše za zadovoljstvo. Naprotiv. Nažalost, Rebić je, kako smo već pisali, ružno pao dok je trčao prema protivničkom golu. Nakon toga se uspio pridignuti, ali uz bolnu grimasu. Njegovi suigrači iz Milana, ali i igrači protivničke momčadi, gledali su u šoku što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se u prvi mah nije znalo što se dogodilo mnogi su pomislili kako je Rebiću iskočilo rame ili da ga je možda slomio, izgledalo je jako ozbiljno te je Hrvat prebačen u bolnicu.

No kako saznaje ugledna Gazzeta dello Sport Rebiću je dijagnosticirano iščašenje lakta lijeve ruke, kako pokazuju prvi pregledi Hrvat, srećom, ipak ništa nije slomio.

Gazzetta tako piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “To su odlične vijesti, jer scene koje smo vidjeli sa stadiona Crotonea budile su sumnju i strahove u nešto puno gore…”

Inače, u Milanu, ali i svakako u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije te izbornika Zlatka Dalića, pribojavali su se da je Rebić slomio rame.

Milan glede Rebićeve ozljede ima druge strahove:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zlatan Ibrahimović ne igra jer ima koronu, Rafael Leao je nespreman, Rebić se sada ozlijedio, što Milan ostavlja na samo jednom napadaču, 18-godišnjem Lorenzu Colombu, a to je za neizdrživo”, navodi Gazzetta te otkrivaju kako će Milan reagirati nakon niza nesretnih događaja:

“Milan je već krenuo u pregovore oko dovođenja 20-godišnjeg ljevokrilnog napadača Jensa Pettera Haugea iz Bodo Glimta, koji ga je impresionirao na utakmici trećeg pretkola Europa Lige u četvrtak. Tada je mladi Norvežanin postigao i namjestio po jedan gol protiv Milana, koji je pobijedio 3:2 i prošao dalje. Hauge igra na lijevoj strani i ciljano je tražen kao zamjena za Rebića. Sada je izgledno kako će ga zamijeniti dok se Hrvat ne oporavi od nezgodne ozljede.”

Za sada nije poznato koliko će Rebić zbog ove ozljede morati pauzirati od nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebić se, podsjetimo, sjajno snašao nakon dolaska prošlog ljeta iz Eintrachta, posebno u drugom dijelu sezone, a nakon pauze uzrokovane koronavirusom. Za Milan je Hrvat odigrao 32 utakmice, postigao je 12 golova te je upisao četiri asistencije.

Pred hrvatskom reprezentacijom u desetom mjesecu su novi izazovi i nastavak natjecanja u Ligi nacija. Hoće li Ante Rebić biti na raspolaganju izborniku Daliću?

Podsjetimo, već 11. 10 Hrvatska na domaćem terenu igra protiv Švedske, a 14. 10, ponovno na domaćem travnjaku, protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.