Kako će završiti ”misija” Pepa Guardiole u Barceloni?

Foto: fah

Trener financijski izuzetno moćnog Manchester Cityja, Pep Guardiola, nalazi se u Kataloniji, točnije Barceloni. Naravno, katalonski mediji, a što su preuzeli i svi španjolski mediji, raspisali su se o tome kako je Guardiola zapravo došao po Messija, iako se ništa još uvijek nije promijenilo. Naime, tvrdoglavi i ne baš previše omiljeni predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu, ne želi pustiti argentinskog reprezentativca bez da kupac plati punu svotu odštetne klauzule koja iznosi 700 milijuna eura. Dakako, to je nerealno očekivati, čak i Guardiola, koji je navikao da gazde Cityja ispunjavaju sve njegove želje, ne može se nadati da bi njegov klub bio spreman dati nevjerojatnih 700 milijuna eura. Zaboga, ne kupuje se eskadrila višenamjenskih vojnih zrakoplova. Ipak se radi o nogometašu koji ima 33 godine te je Bartomeu svjestan da će morati popustiti ako će Messi biti dovoljno uporan glede odlaska. Čini se da hoće…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja engleski The Sun Guardiola u Barceloni pokušava dogovoriti uvjete s Messijem, htio se osobno naći s igračem kojeg je vodio dok je svojedobno trenirao katalonski klub. Messi navodno ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Manchester Cityju, naprotiv. Guardioli će probleme bez sumnje predstavljati i činjenica da će morati na 14 dana u samoizolaciju nakon povratka na Otok, a to je problem s kojim se katalonski trener očito odlučio suočiti, što samo dokazuje koliko bi mu bilo važno dovesti Messija u Premiership. Nije se uputio u misiju kako bi se vrtio praznih ruku. Pitanje samo mogu li Englezi ponuditi dovoljno i zadovoljiti financijske apetite Bartomeua?

Prema pisanju nekih španjolskih medija Barcelona neće ni blizu dobiti 700 milijuna eura, zato bi se zadovoljila i s ”nekih” 170 do 180 milijuna eura, navodno City ni to ne može ponuditi, iako se svojedobno pisalo da su već ponudili 150 milijuna. Bila su to očito nagađanja.

Kako piše Sun Englezi su spremni platiti 100 milijuna eura i tome dodati dvojicu nogometaša, Erica Garciju i Angelina. Ako bi na to pristali Messiju se u Manchester Cityju smiješi nevjerojatna plaća od  1,57 milijuna eura tjedno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eventualno dovođenje Messija u Premiership, odnosno u Manchester City, komentirao je i trener novog prvaka Engleske, LiverpoolaJurgen Klopp. Njemački stručnjak svjestan je da bi dolazak Messija u City otežao put Liverpoolu prema naslovu. No tome unatoč bilo bi, kako kaže, zanimljivo imati najboljeg igrača svijeta u ligi.

”Messi bi zasigurno pomogao Cityju te će pobjeda protiv njih biti još teža za ugrabiti nego dosad, a dosad je bila jako teška. Za Premier ligu bilo bi super imati najboljeg igrača na svijetu u ligi, a bilo bi i zanimljivo vidjeti Messija kako igra van Španjolske. Ne znam tko ga ne bi volio imati, ali brojke su nemoguće za Liverpool, tako da ne moram niti početi razmišljati o tome”, poručio je Klopp. Liverpool se očito neće upustiti u nadmetanje za Messija, kao što su to učinili, neki iz marketinških razloga, a neki stvarno, navodno neki drugi veliki klubovi.

Redom Inter, PSG, Chelsea, Juventus, Manchester United

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.