Kako je došlo do toga da bi Njemačka Hrvatskoj mogla ‘oteti’ talentiranog igrača?

Foto: fah

Bivši nogometaš Dinama i mladi hrvatski reprezentativac, Borna Sosa, mogao bi već ovog ljeta zaigrati za njemačku reprezentaciju na Europskom nogometnom prvenstvu, što bi značilo da bi bio izgubljen za Hrvatsku. Naravno, mač je to sa dvije oštrice, konkurencija u njemačkoj reprezentaciji je izuzetno jaka te bi Sosa u karijeri mogao za Njemačku odigrati daleko manje utakmica nego što bi to igrao u Vatrenom dresu, međutim, odluka, na koju ima pravo, što je potvrdio i izbornik Zlatko Dalić, je na njemu. Kad jednom zaigra u seniorskom dresu njemačke reprezentacije gotovo je…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je o Sosi i njemačkoj reprezentaciji vijest prenio njemački Sky i to nakon što je hrvatski nogometaš u tajnosti dobio njemačku putovnicu. Potpuno je nejasno čemu tajnovitost, ne možete sakriti nešto se vidi iz zrakoplova, a i čemu? Sosa, kao što smo spomenuli, ima pravo izbora. Hrvatska s druge strane nema pravo nikoga moliti. A i zašto bi?

Nijemci već duže vrijeme prate 23-godišnjeg igrača Stuttgarta, a Bild je tako najavio ovo što se sada događa, Joachim Löw ga je navodno stavio na širi popis igrača za Europsko prvenstvo. Već spomenuti njemački izbornik nakon Eura mogao bi biti bivši izbornik Elfa, a tada se i za Sosu neke stvari mijenjaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNS-u su potvrdili da nisu imali pojma o ”tajnoj akciji” Njemačkog nogometnog saveza, a sam Sosa se nakon svega oglasio i to poslije nove solidne igre i jučerašnje pobjede Stuttgarta protiv Augsburga 2:1. Sosa je igrao svih devedeset minuta.

Čuo sam se s Oliverom Bierhoffom [direktor reprezentacije, op.a.] i pričali smo o svemu. Ne samo o Europskom prvenstvu, nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku”, rekao je Sosa, na pitanje postoji li mogućnost da zaigra za njemačku reprezentaciju Sosa je odgovorio

“Da, postoji mogućnost”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je sezone 23-godišnji Borna Sosa odigrao 26 utakmica u dresu Stuttgarta te je tome dodao deset asistencija, igrao je vrlo dobro, što nije promaklo Nijemcima, a bio je i na korak do ulaska u momčad hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, trebalo je samo malo strpljenja. Na pitanje kako je došlo do toga da bi Hrvatska mogla izgubiti talentiranog igrača odgovor se može potražiti samo kod samog igrača. Mogu Nijemci nuditi što hoće i koliko hoće, no igrač odlučuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.