Kako je Rijeka u sudačkoj nadoknadi ostala bez pobjede u Grčkoj i zašto se to hrvatskim klubovima ponavlja?

epa09421122 Paok’s Diego Biseswar (2L) in action during the Europa Conference League qualifying round, 1st leg soccer match between PAOK FC and Rijeka FC in Thessaloniki, Greece, 19 August 2021. EPA/ACHILLEAS CHIRAS

Nogometaši Rijeke, nažalost, nisu izdržali kontinuirani pritisak PAOK-a te su u sudačkoj nadoknadi primili izjednačujući pogodak u play-offu Konferencijske lige. Naime, Rijeka je sve do same završnice vodila 1:0, pobjedom bi i hrvatske šanse za dva kluba u Ligi prvaka u budućnosti bile veće, a onda su domaćini izjednačili praktički u posljednjoj sekundi. Dakle, momčad Gorana Tomića vodila je od 33. minute pogotkom Ivana Lepinjice s 20-ak metara, u sudačkoj nadoknadi, nakon jednog od brojnih kornera za domaćine, domaćin je u sudačkoj nadoknadi izjednačio tako što je lopta pogodila Galešića u glavu i završila u mreži sjajnog Andreja Prskala za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ono što je najgore u cijeloj priči jest što ovo nije prvi put da se to dogodilo hrvatskom predstavniku na gostovanju u Grčkoj, primijetio je to profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Tomislav Globan. Naprotiv, to nije čak ni prvi put da je Rijeka progutala gol u sudačkom vremenu na gostovanju u ovoj zemlji.

Najprije je Dinamo u sudačkom vremenu utakmice u Ligi prvaka poražen 2:1 od Olympiacosa 2015. godine, a istu sudbinu i isti rezultat doživjela je Rijeka dvije godine kasnije u doigravanju za Ligu prvaka protiv istog suparnika, a sad joj je, eto, autogol Galovića izbio senzacionalnu pobjedu protiv PAOK-a iz ruku u doslovno posljednjoj sekundi.

Ovaj put Rijeka je izvukla remi i zaustavila taj trend poraza hrvatskih klubova na grčkom tlu, nažalost nije uspjela ostvariti prvu pobjedu nekog hrvatskog kluba u Grčkoj u povijesti, ali to će biti manje važno pomogne li ovaj rezultat Rijeci do prolaza sljedeći četvrtak i povijesnog prvog plasmana u skupine Konferencijske lige već u premijernom izdanju novog UEFA-inog natjecanja”, piše portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice trener Rijeke, Goran Tomić, je kazao:

 “Tako nas je malo dijelilo od jedne stvarno velike pobjede. Gol u 94. minuti… Mogu samo čestitati igračima na ogromnom uloženom trudu. Maksimalno su se potrošili.

U nastavku su nas protivnici previše pritiskali. Nakon toliko puno kornera koje su imali, jedan je ušao. U doslovno zadnjoj sekundi. To ne umanjuje zasluženost čestitki mojim igračima. Zaslužili su ih i s tim primljenim golom. Imamo aktivan rezultat, to smo htjeli. Danas su svi vidjeli da je PAOK sjajna momčad, kako smo i rekli, ljudi jedu loptu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nije gotovo, Rijeka na Rujevici može preskočiti PAOK, međutim, morat će pobijediti, a za pobjedu igrati puno bolje nego u Grčkoj, kada se inače velikim dijelom utakmice branila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.