Kamo će hrvatski napadač? Mario Mandžukić posljednjih mjeseci slikovito rečeno proputovao pola svijeta, a da se uopće nije maknuo iz Torina!

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić, od početka je sezone u nemilosti Juventusovog trenera, Maurizija Sarrija, očito kako je Hrvat svoje najbolje dane u dresu Stare dame proživio. Vrijeme je za odlazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je samo kamo? Naime, iz tjedna u tjedan talijanski, hrvatski, pa i neki engleski i njemački mediji, Mandžu sele iz kluba u klub. Mario Mandžukić posljednjih nekoliko mjeseci promijenio je više klubova od Zlatana Ibrahimovića i Alena Halilovića zajedno, a da uopće iz Torina nije otišao.

Kako smo već spomenuli Maurizzio Sarri čvrsto je hrvatskog 33-godišnjeg napadača prikovao za klupu, nema niti jedan službeni nastup, što je porazno ponajprije za trenera s obzirom kako je bivši Vatreni prošle sezone igra sjajno, barem dok ga ozljede nisu zaustavile, u tandemu s Cristianom Ronaldom. Juventus Mandžu nije prijavio ni za utakmice Lige prvaka, što je jasan znak da se na njega više ozbiljno ne računa. Mario poruku trenera očito nije ozbiljno shvatio, sve dosad.

I kamo sada? Spominjalo se više destinacija, od onih egzotičnih, ali bogatih, u Kataru, do onih ozbiljnih koji bi jamčili nastavak karijere na visokoj razini, kao što je eventualni odlazak u Manchester United, navodno je i Milan bio zainteresiran, isti Milan koji je iz Eintrachta doveo Antu Rebića, a koji sada ”čami” na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Mandžo sam odlučio ostati u Torinu kako bi i sebi i treneru dokazao koliko zapravo vrijedi, nije se isplatilo. Kad vam netko ne želi dati priliku za dokazivanje kako se uopće možete dokazati?

Kako smo već pisali, bolje rečeno kako smo prenijeli iz dijela engleskih medija, Mandžukić je prije nekoliko tjedana sve navodno dogovorio s Manchester Unitedom, klubom koji se trenutno u Premiershipu bori za bijeg iz sredine ljestvice, bliže je klub s Old Trafforda dnu nego vrhu tablice.

Talijanski Il Giornale tvrdi, što smo također spomenuli, da će hrvatski napadač karijeru nastaviti u Milanu, no, prema najnovijim medijskim spekulacijama, koje zapravo i nisu toliko nove budući kako su se sramežljivo provlačile kroz dio medija, CalcioMercato tvrdi da Borussia Dortmund želi bivšeg hrvatskog reprezentativca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić, dakle, u ovih nekoliko mjeseci, u relativno kratkom vremenu, još samo u Dortmundu nije bio. Koliko će mu trebati da se iz Dortmunda vrati u Torino kako bi nastavio, ne pomaknuvši se, putovanje Starim kontinentom?

Naime, Talijani pišu da su čelnici njemačkog doprvaka već krenuli u pregovore s Juventusom, navodno talijanski prvak traži šest milijuna eura. Odlazak u Dortmund, odnosno, povratak u Bundesligu, za Mandžukića ne bi bio loš izbor, već je igrao o Njemačkoj i išlo mu je više nego dobro. Ove sezone Borussia Dortmund igra vrlo dobro, kako u njemačkom prvenstvu tako i u Ligi prvaka, i to u grupi sa velikanima, Barcelonom i Interom. Sezona je duga, potrebna im je duža klupa te širi izbor igrača s obzirom kako se prvi napadač Borussije, Paco Alcácer, ove sezone muči s ozljedama. Mandžo bi bio – taj, barem tako nagađaju talijanski mediji, odnosno dio njih.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.