Karate – Tri medalje za Hrvatsku prvog dana Europskog prvenstva

Na Europskom karate prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete što se održava u ciparskom gradu Limassolu hrvatska reprezentacija je prvog natjecateljskog dana osvojila tri odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U juniorskim katama Luka Bokarica osvojio je broncu, dok su srebro i broncu osvojili naši karatisti u kadetskoj konkurenciji. Kristijan Obrazović je u kategoriji do 63 kg bio drugi, a Igor Vrban je u teškoj kategoriji iznad 70 kg bio treći.

Bokarica je na startu svladao Makedonca Redžepa Mustafovskog 5-0, a u nastavku bio je bolji od Latvijca Artursa Davidovsa 4-1 i Bjelorusa Vladislava Šiška 3-2. U polufinalu je izgubio od Turčina Vefa Emre Goktasa sa 0-5, no u dvoboju za broncu Bokarica je pobijedio Portugalca Eduarda Garciu sa 3-2.

Kristijan Obrazović je u borbama u kategoriji do 63 kg svladao predstavnike Slovačke, Turske, Njemačke i Ukrajine, u finalnoj borbi zaustavio ga je Francuz Killian Cizo (5-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do bronce je u teškoj kategoriji iznad 70 kg stigao Igor Vrban, U odlučujućoj borbi repasaža bio je bolji od Španjolca Jose Rafaela Ibanez Saenz-Torrea sa 3-2.

Prvog natjecateljskog dana nastupilo je četrnaest naših reprezentativaca, a na prvenstvu koje traje do nedjelje ukupno sudjeluje 973 natjecatelja iz 48 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.