Maša Martinović europska prvakinja

Budimpešta/Zagreb, 09.05.2013 - Hrvatska reprezentativka Ivona Tubiæ izborila je susret za bronèanu medalju u kategoriji do 68 kg prvog dana Europskog prvenstva u karateu što se održava u Budimpešti. Arhivska fotografija, ilustracija. foto FaH/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatska karatistica Maša Martinović nova je europska prvakinja u teškoj kategoriji iznad 68 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 50. Europskom prvenstvu u “Sinan Erdem areni” u Istanbulu Maša je u finalnoj borbi svladala domaću predstavnicu Meltem Hocaoglu. Do završnice borbe 26-godišnja hrvatska karatistica postupno je povećavala prednost i bila pred uvjerljivim trijumfom. U posljednjih desetak sekundi ušlo se s rezultatom 4-1, ali s obzirom da su obje natjecateljice imale tri kazne tijekom borbe, postojala je opasnost sasvim drugačijeg krajnjeg ishoda. Popustila je ipak Hocaoglu, čija je četvrta kazna ujedno značila i diskvalifikaciju, pa je konačan rezultat 8-0 za Mašu Martinović, koja je time osvojila zlatnu medalju.

Drugu subotnju medalju potvrdila je Ana Lenard u kategoriji do 61 kg. U finalnom nastupu 23-godišnja Samborka nije ponovila prošlogodišnji pothvat iz Tamperea. Nakon zlata u Finskoj, kolekciju medalja upotpunila je srebrom u Istanbulu, izgubivši u finalu od Francuskinje Lucie Ignace sa 6-0.

Jelena Kovačević nije uspjela u borbi za broncu (-55 kg), Uspješnija je bila Španjolka Cristina Ferrer (2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije u subotu još su četiri hrvatska nastupa za odličje. U katama pojedinačno za broncu će se boriti Vlatka Kiuk, u borbama Danil Domdjoni (-67 kg) i Monika Berulec (-50 kg), a u 18 sati za naslov ekipnog europskog prvaka hrvatske karatistice sastaju se s reprezentacijom Rusije. U nedjeljnom dvoboju za broncu nastupit će i obje hrvatske selekcije u katama.

Jubilarno, 50. EP u karateu u Istanbulu, na kojem nastupa 495 natjecatelja iz 47 zemalja završava u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.