Karoglan otkrio u kakvom je stanju Perišić

Foto: fah

Nogometaši Hajduka u subotu od 17.10 na Poljudu u sklopu 27. kola SuperSport HNL-a dočekuju Lokomotivu. Splićani su u prošlom kolu s 3:0 slavili na gostovanju kod Gorice, a Lokomotiva je identičnim rezultatom bila bolja od Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je najavio trener Hajduka Mislav Karoglan. Zanimljivo, jako uspješni trener, koji je u 25 utakmica na klupi Hajduka samo jednom poražen, je u dva susreta s Lokomotivom upisao – dva remija. Oba dvoboja igrana su u Zagrebu.

Hoće li napokon pobijediti Lokomotivu?

– Ako Bog da, baš i ne pratim statistiku, no za sve postoji prvi put. Lokomotiva zaslužuje svaki respekt, polufinale Kupa, borba za Europu, time sam sve rekao. Bit će to utakmica drugačija od prethodne dvije, ali maksimalno smo spremni i motivirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kakva je situacija s Perišićem?

– Teško mi je reći, nitko nema točnu informaciju. Trenira individualno pola dana, teško je reći kad će se vratiti.

Hoće li Hajduku odmoći Dinamovo ispadanje iz Europe?

– Uvijek bih volio da su hrvatski klubovi prošli, radi koeficijenta i svega. Nitko nam neće ništa dati, fokus je na nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveni bilten momčadi?

– Malo je oporavljenih, vidjet ćemo danas je li ovo što imamo sve na broju. Dobri smo, oni koji igraju, a bili su u drugom ili trećem, neki i u 23. planu, su dobro, s njima igramo i pobjeđujemo. Treba ih pohvaliti, s njima igramo i sutra. Mogu pohvaliti, na primjer, Mikanovića. Momci poput Mikanovića, Dajakua, Pukštasa, Sigur, Kalika, Dialla… sve su to momci koji nisu bili programirani u očima javnosti za prvi sastav. No to su momci koji pobjeđuju, treba ih pohvaliti.

Što će biti ključ za Lokomotivu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nešto su drugačiji od svih drugih, Imaju brzinu i super tranziciju, prvi su po mnogim parametrima, nekim koji nama realno ne leže. Zna se što moraš, priprema za Lokomotivu je uvijek slična. Vjerujem da sutra možemo. Moramo biti maksimalno fokusirani, protiv takvih momčadi male stvari moraš raditi dobro.

Lokosi su mlada momčad i uvijek imaju neke nove igrače, koja je tajna?

– Dobra škola, dobra profilacija, igrači su im brzi, a izdržljivosti i brzine fali u hrvatskom nogometu. Imaju oni ipak iskusnu obranu, Leovac i Mudražija, imaju dobar spoj mladosti i iskustva, brzina i intenzitet, po nekim stvarima su najbolji u ligi.

Lokomotiva ima samo jedan poraz u 2024. godini…

– Uvijek je lakše kad prvi zabiješ, pogotovo drugi gol, onda je puno lakše. Igrači su od krvi i mesa, to je logično. Bitno je imati fokus na sadašnji trenutak na terenu. Protiv Lokomotive ne smije biti odsutnosti, svaki igrač mora imati jasnu funkciju, pogotovo protiv tih tranzicija, pogotovo igrači na udaljenijoj strani, da bolje čitaju tijek igre. Nogomet je razumijevanje igre, kad biti ispod, kad ispred lopte. U nogometu treba razmišljati, zato golovi padaju iz grešaka, inače bi svaka utakmica završila 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je situacija sa stoperima i krilima?

– Brekalo je upitan, u redu je, ali vidjet ćemo kako ga koristiti zbog budućnosti, da dođe u optimalno stanje. Druga krila su dobro, kod stopera Prpić je sve zanimljiviji, Ferro se vraća, Elez je u dobroj formi…

Hajduk sve bolje pretvara prilike u golove?

– Je, osim protiv Istre, sve ostalo je bilo u redu. Osim Istre, Rijeke i Varaždina. S tim stvarima sam zadovoljan, ali možemo biti još bolji. Protiv ovakvih momčadi moraš biti dobar u malim stvarima.

Kako gledate na “čišćenje” od kartona?

– Realno, sve je to dio strategije, u nogometu postoje strategije i planovi. Neću biti licemjer, to sam sa svojim momčadima napravio sto puta, rade to i vani, postoje puno gorih stvari u našem nogometu od toga, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.