Kiksali Chelsea i Manchester United, City slavio s 5:0

Foto: fah

U 26. kolu Premier lige u subotu su kiksali Chelsea i Manchester United što je iskoristio Manchester City koji je pregazio Newcastle s 5:0. Hull City upisao je važnu pobjedu od 2:1 u borbi za opstanak protiv izravnog konkurenta Queens Park Rangersa, a hrvatski napadač Nikica Jelavić zabio je vodeći gol za Hull u 17. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

QPR je poravanao preko Charlieja Austina u 39., a pobjedu Hullu donio je Dame N’Doye u 89. minuti. Jelavić je još dva puta ozbiljno zaprijetio, u 14. i 34. minuti, ali su njegovi udarci glavom bili neprecizni.

nikica jelavic
Nikica Jelavić je izjedanačio rekord Geovannija, koji je dosad bio najbolji strijelac u povijesti Hulla u jednoj premierligaškoj sezoni. Geovanni je zabio 8 golova u sezoni 2008–2009., a Jelavić je ove sezone stigao do brojke od osam golova 12 kola prije kraja prvenstva. Niko Kranjčar je za Queens Park Rangers igrao do 78. minute.

Najbolje je u ovom kolu prošao Manchester City koji je iskoristio kiks Chelsea, ali i Uniteda. Žrtva na Etihadu bio je Newcastle koji je dobio ‘petardu’ od igrača Manuela Pellegrinija. Aguero je doveo City u vodstvo već u 2. minuti iz jedanaesterca, a na 2:0, pa 3:0 povisili su Nasri i Džeko. Veliku pobjedu zaokružio je u razmaku od dvije minute fantastični Silva, koji je pogodio u 5.1 i 53. minuti za konačnih 5:0 protiv Svraka sa sjevera Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
Vodeći Chelsea je kod kuće remizirao protiv Burnleyja, koji se bori za ostanak, bilo je 1:1. Chelsea je poveo golom Branislava Ivanovića u 14. minuti. U 70. zbog nesportskog ponašanja isključen je domaći veznjak Nemanja Matić, i Burnley je 81. minuti došao do remija pogotkom Bena Meea. Trener Mourinho nakon utakmice bio je ljut na suce, ali je njegove riječi bile su “umotane u celofan” kako ne bi bio kažnjen.

Swansea je na svom terenu iznenadio Manchester United, slavivši sa 2:1. United je poveo golom Andera Herrere u 28. minuti, a već u 30. Swansea je izjednačio preko Ki Sung-Yuenga. Pobjedu “labudovima” donio je Bafetimbi Gomis u 73. minuti.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
Arsenal je u gostima svladao Crystal Palace sa 2:1 i probio se je na treće mjesto na tablici. Aston Villi nije pomogao niti novi trener Tim Sherwood, izgubila je od Stokea 1:2, primivši gol u trećoj minuti sudačke nadoknade iz penala. I tako je Villa na predzadnjem mjestu i čeka ju teška borba za ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska Premier liga, 26. kolo:
Aston Villa – Stoke 1:2 (Sinclair 20/Diouf 45, Moses 90+3-pen)
Chelsea – Burnley 1:1 (Ivanović 14/Mee 81)
Crystal Palace – Arsenal 1:2 (Murray 90+4/Cazorla 8-pen, Giroud 45+1)
Hull City – Queens Park Rangers 2:1  (Jelavić 17, N’Doye 89/Austin 39)
Sunderland – West Bromwich Albion 0:0
Swansea – Manchester United 2:1  (Sung-Yueng 30, Gomis 73/Herrera 28)
Manchester City – Newcastle 5:0 (Aguero 2-pen, Nasri 12, Džeko 21, Silva 51, 53)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.