Koeman se izubio, tvrdi kako nema igrače za Barcelonu a osobno je otjerao Suareza i Rakitića

Foto: fah

Nogometaši Barcelone su pobjedom protiv Eibara (1:0) okončali ovu sezonu, završili su na trećem mjestu, osvojili su Kup Kralja, a u Ligi prvaka ispali su ranije nego što su se nadali. Barcelona je u teškoj financijskoj situaciji, trošili su prošlih godina kao pijani milijarderi i to se definitivno osjetilo i na rezultat ove sezone. Imala je Barcelona veliku priliku osvojiti naslov prvaka, sami su jedini krivci zato što u tome nisu uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog je to zbog čega se sve više govori o odlasku Ronalda Koemana s klupe katalonskog kluba. Drugim riječima, Koeman bi uskoro mogao dobiti otkaz, a dok se to ne dogodi Nizozemac odgovara na kritike i tvrdi kako nema igrače za Barcelonu, a sam je uoči sezone protjerao Luisa Suareza, koji je Atletico Madridu donio naslov prvaka Španjolske i Ivana Rakitića.

“Kritičari bi trebali biti realniji. Sjetimo se samo u kakvom su stanju bili klub i momčad prošlog ljeta. Da nam je tada netko rekao da ćemo osvojiti kup i biti u konkurenciji za naslov u Primeri sve do dvije utakmice prije kraja, odmah bismo potpisali. Ciljevi i nade su bili postavljeni nerealno visoko. Ovo nije bila loša sezona. Ne možete svake godine očekivati duplu krunu, posebno ne od momčadi koja se tek formira.”

Koeman je nastavio još žešće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada sam preuzeo momčad, nisam mogao složiti je kako sam htio. Jedino pojačanje koje mi je bilo dopušteno dovesti je Sergino Dest, a i on je došao tek zadnjeg dana prijelaznog roka. Momčad kojom raspolažem u svakom smislu nije na razini Barcelone. To nije nikakva tajna i to misle mnogi u klubu. Imamo puno mladih igrača koji tek sazrijevaju. Ne može se momčad stvoriti za samo jednu sezonu.”

Na pitanje je li mu ovo zadnja sezona na klupi Barcelone Koeman je kazao:

“Mislim da nije. Imam ugovor. Vi puno pišete i govorite o tome da odlazim, ali ja sam miran. Ako klub želi nešto mijenjati, morat će pričati sa mnom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.