‘Kokezanija’ ponovno mijenja izbornika: Nakon debakla u Ukrajini Mladen Krstajić više nije izbornik Srbije

Foto: fah

Mladen Krstajić smijenjen je s dužnosti izbornika srpske nogometne reprezentacije nakon što mu je Odbor za hitna pitanja Nogometnog saveza Srbije izglasao nepovjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstajića (45) je mjesta izbornika koštao poraz u Ukrajini (5-0) prije pet dana, najteži otkad se Srbija samostalno natječe. Krstajić je u listopadu 2017. godine naslijedio Slavoljuba Muslina, a Srbiju je vodio na Svjetskom prvenstvu, na kojem su porazima od Brazila i Švicarske Srbi ispali u skupini.

Srpski mediji navode da će novi izbornik biti poznat najkasnije do 10. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naslovu smo spomenuli ”Kokezaniju”?

Naime, tako reprezentaciju Srbije naziva doajen srpskog sportskog novinarstva, Milojko Pantić. Ime ”Kokezanija” Pantić je dao po Slaviši Kokezi, aktualnom predsjedniku Nogometnog saveza Srbije. Kokezu Pantića naziva bivšim tjelohraniteljem Aleksandra Vučića,  u vrijeme dok je Vučić bio član Srpske radikalne stranke, ratnog zločinca Vojislava Šešelja.  Za nagradu je Kokeza dobio čelno mjesto Nogometnog saveza nakon što je Vučić prigrabio vlast u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.