Koliko je stvarno realno da Cristiano Ronaldo na duže vrijeme završi u zatvoru?

Foto: fah

Posljednjih tjedana nogometnim svijetom odzvanjaju optužbe, sumnje, pa i suđenja te neke presude nogometnim zvijezdama za utaju poreza, među spomenutim velikanima je Lionel Messi, ali i zvijezda Reala te portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo, koji je trenutno na udaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takve tvrdnje sada istražuje i španjolsko pravosuđe, nažalost na meti je kapetan Vatrenih Luka Modrić, dok Jose Maria  Mollinedo, glavni tajnik sindikata u španjolskoj poreznoj upravi. tvrdi da bi se Ronaldo mogao suočiti s višegodišnjom zatvorskom kaznom.

Nažalost, u ovakvoj fazi, dok traju istrage, s ovakvim je izjavama u najmanju ruku neoprezno izletati, ako ništa drugo svi su nedužni do pravomoćnosti presude, a u ovom slučaju imamo samo istrage.  U jednom dijelu hrvatskih medija već se ponašaju kao da je kapetan Vatrenih osuđen iako nije čak suočen ni s optužnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U slučaju veće utaje poreza, zatvorska kazna bi bila minimalno dvije godine za svaku godinu koju porez nije plaćen. Ako istraga obuhvaća posljednje tri godine, to bi značilo minimalno šest godina zatvorske kazne,” rekao je Jose Maria Mollinedu za RAC1 te je dodao:  “Kongres će morati vidjeti jesu li porezne vlasti već djelovale. Vidjeli smo da su neki igrači Reala već postigli dogovor s njima. Smatramo da je jako ozbiljno što se smatralo da u tome nema kriminalnih elemenata, što se ne smatra da je postojala svjesna volja za varanjem.”

Mollinedu smatra da bi s obzirom na opseg podataka u slučaju Ronalda njegov slučaj trebao proći direktno kod tužitelja jer se ne želi da igrači Reala imaju povlašteni tretman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Cristiano Ronaldo nije jedini nogometaš kraljevskog kluba koji se spominje u aferi utaje poreza, uz njega tu su Luka Modrić, Sergio Ramos, dok su protekle sezone probleme imali nogometaši Barcelone Neymar te Lionel Messi.

Lionel Messi se, barem zasad, spasio zatvora, koliko je stvarno realno da 31-godišnji Portugalac i najbolji nogometaš Reala te Europe Cristiano Ronaldo završi u zatvoru? Mnogi će reći – ne baš velike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.