Komentar: Razvlačenje i medijski napadi na Luku Modrića!

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska je jedna uistinu vesela i sretna zemlja, demokratska oaza u srcu Europe. U Hrvatskoj, kao demokratskoj državi, nedužni ste pred sudom, pred zakonom i narodom, dok vas pravomoćnom presudom ne proglase krivim, naravno, ako niste hrvatski nogometni reprezentativac ili ”ne daj Bože” vjernik koji ide u crkvu, pa još i desničar. U tom vam slučaju akcije naglo padaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini problem s “desnicom” u Hrvatskoj je u tome što zapravo ne znamo što je to desnica jer “moralni higijeničari” ovog društva, neki mediji i glasnogovornici raznih udruga koje se navodno bore za ljudska prava imaju dužnost i obvezu te nadasve pravo nekoga diskreditirati čak i ako se fotografira iza prve službene zastave Republike Hrvatske s povijesnim hrvatskim grbom. Drugim riječima, moralnu higijenu teško je zadovoljiti, a još teže položiti i ispuniti sve kriterije koje ona postavlja ispred vas. Otprilike lakša je misija u 90-toj godini položiti vozački za automobil.

U ovom je trenutku, temeljem raznih napisa u španjolskom tisku čiji epilog ne znamo, niti se može pretpostaviti, kapetan Vatrenih Luka Modrić i to samo dan-dva nakon veličanstvene predstave u El Clasicu (1:1). Luka je navodno izbjegao plaćati porez, što je inače najteži mogući krimen koji netko može počiniti ako pitate hrvatske medije, prije svega jedan portal čiji je vlasnik poznat kao redovni porezni platiša. Jeste li znali da se u Hrvatskoj pojedinim medijskim tajkunima ponekad opraštaju milijunski dugovi i da naslovnice medija ne “vrište” zbog toga?

U čitavu se priču uključila “objektivna” katalonska Ser Catalunya, koja je inače poznata po tome da ne podnosi Real Madrid, što je i logično u kontekstu izrazitog rivalstva madridskog i katalonskog kluba. Mediji u Španjolskoj odavno su se opredijelili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zašto Barcelona nije dovela Modrića?”, zapitala se katalonska Ser Catalunya, nakon briljantne igre hrvatskog kapetana protiv Barce na Cam Nou. Modrić je, kako “otkrivaju”, prije šest godina iz Dinama mogao otići u Barcu, a ne u Real. Ispada da je Barca bila “vidovita” kada nije angažirala “utajivača poreza” kao što je Modrić. Drugim riječima, iz ničega, bez optužnice a temeljem provjere, i ništa drugo, od strane španjolskih institucija, su pojedini mediji konstruirali aferu na pragu sezone kiselih krastavaca. Ova će “afera” itekako dobro doći medijima kako bi u zimskim dugim noćima, iz pjesme Dragutina Tadijanovića (“u dugu zimsku noć, moja mati…”), imali o čemu pisati i tjednima, iz dana u dan, reciklirati prastare članke kako bi podigli tiražu, odnosno, (pri)dobili veći broj klikova.

“Imali smo ga u našim rukama”, prisjeća se otac nogometaša Bojana Krkića koji je radio kao skaut Barcelone, u rukama su dakako, “imali” Luku Modrića, no, “Modrić je bio igrač s pobjedničkim mentalitetom, ali je problem bio u tome što je tada Barcelona razmišljala samo kratkoročno, a budućnost kluba nije nikog zanimala”, zaključuje otac Bojana Krkića. Sada se kaju, no, i likuju. Jedan dio medija u Španjolskoj likuje zbog činjenice da su glavni igrači Reala prije svega na medijskom ali i pravosudnom udaru. Dakako, misli se na Ramosa te Ronalda i “izvide” protiv Modrića, koji, barem ako pogledate medijske napise, u jednom dijelu medija samo što nije osuđen. Srećom pa se dio medija bavi “samo” presudama, što bi se tek dogodilo sa “žrtvama” kad bi uz donošenje presuda oni i izvršavali presude?

Što će se dogoditi, ako je kojim slučajem sud partije i prije španjolskog pravosuđa bio pogrešan, ako se dogodi “nevjerojatno” pa da Luka Modrić ipak nije “kriv” i da onda nije ni “osramoćen”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ne postoji nikakvo opravdanje koje bi mogli iskoristiti ako je netko i kad je netko kriv, niti nam je namjera braniti “neobranjivo”, no, zar o nečijoj krivici ne odlučuje isključivo sud? Na koncu umjesto zaključka postavimo pitanje jesu li mediji pretjerali ili smo subjektivno skloni Luki Modriću kao kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.