Konačno ‘dobre vijesti’ s Indexa – ‘Modrić je gotov’

Doha, 17.12.2022. - Utakmica za treće mjesto Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska - Maroko na stadionu Khalifa International. Na fotografiji Luka Modrić. foto HINA/ Damir SENČAR/ dk

Hrvatska na Europskom prvenstvu nakon poraza (0:3) od Španjolske i remija s Albanijom (2:2) ne stoji baš najbolje, treba nam pobjeda protiv Italije u posljednjem kolu grupne faze za osminu finala. Da se ne ponavljamo, kako navijači nisu idioti, iako ih tako tretiraju politički aktivisti radikalne ljevice stacionirani u ”hrvatskim” medijima, tako vjerujemo da su im sve kombinacije već poznate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivi za sve, zaslužni za  ništa

Nakon neuspješnog starta na Europskom prvenstvu krenule su OPRAVDANE kritike na račin stručnog stožera, izbornika Zlatka Dalića, dijela igrača predvođenih Lukom Modrićem, koji je kriv za sve, a zaslužan, naravno, nije za ništa.  Ni za minule spektakularne godine jedne nacije koja u Hrvatskoj polako izumire.

Jedna mala digresija, srećom, tu je dijaspora i dok je dijaspore Hrvatske neće nestati, većina od onih 100 000 Hrvata u Berlinu ipak ne živi u Hrvatskoj, ali hrvatski ”diše”, koliko god to možda nekome smetalo.

I napokon je – ”gotov”

Radikalno lijevi portal Index slavodobitno je ”pokopao” Luku Modrića nakon dva posrtaja Vatrenih na Euru. No, s Indexa već godinama se bave ”kremiranjem” kapetana hrvatske reprezentacije. Grobarska služba u našim medijima radi već godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, kada nismo prošli skupinu, nakon poraza od Portugala na Europskom prvenstvu u osmini finala 2016. godine, ‘‘Modrićevu generaciju” proglasili su ”promašenom”, uglavnom neuspješnom. Podsjetimo, tada je Modrić imao ”tek” 30 godina i smatrali su – ”gotov je”.

I danas, nakon spleta čudnih okolnosti, nakon loših igara gotovo svih igrača, i danas s 39 godina na leđima, pomislili su isto – ”gotov je”. S njim ‘‘ na onaj svijet”, da se malo našalimo, odlazi i Marcelo Brozović, koji je doista pogriješio kad je otišao u Saudijsku Arabiju s obzirom kako se tamo ne igra ozbiljan, europsko – južnoamerički nogomet. Barem Luka neće sam ”putovati”, odlazi u dobrom društvu.

Naš ”pokojnik” Luka Modrić

Dakle, naš ”pokojnik” Luka Modrić ni ne može igrati protiv Italije, iako s druge strane Davorin Olivari, još jedan novinar – izbornik, sa Sportskih novosti smatra kako s ”ovakvim” Modrićem Hrvatska ne može pobijediti Italiju. I doista, ako je čovjek ”gotov” od njega se ne može ništa očekivati, preostaju tek karmine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je doista, iako je tek nedavno produljio ugovor s Realom, Modrić završio svoju reprezentativnu bajku, možda je njegov posljednji ples rezerviran za Leipzig, ali nije gotov. Ne može biti gotov, ne sa 39 godina. S 39 godine, ako ste nogometaš i bivša Zlatna lopta te imate šest Liga prvaka, tri medalje s reprezentacijom države koja nema 100 milijuna stanovnika, niste gotovi već odlazite kao živa legenda u zasluženu mirovinu.

Naime, ono što je ostalo iza Modrića, u godinama u kojima je, iza ”hrvatskih novinara” neće ostati ni kad stvarno budu ”gotovi” te kad jednog dana biologija, nažalost, odradi svoje. Naime, jedan dio hrvatskih novinara s s 39 godina može uspjeti tek kao aktivist strančice i političke grupacije ”Možemo”, u tom slučaju postane realna mogućnost da vam kapne i koji euro na račun, ili mimo njega. Uzmimo za primjer ”novinarku” Zrinku Vrabec Mojzeš, dugogodišnju promotoricu politike Stjepana Mesića. Modrić je ”gotov”, ali je ona, Bogu hvala, življa nego ikad.

I pošteno je. U ovakvoj Hrvatskoj svakome prema zaslugama. Međutim, ako je kraj karijere pred vratima, ako se Real zabunio što ga je ostavio godinu dana na klupi uz skromnu minutažu, je li pošteno za bilo koga, pa i za Modrića, napisati da je – gotov?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno je sigurno, Hrvatska nikad nije imala, niti će u dogledno vrijeme imati, boljeg nogometaša, a pamtit će se čak i kad svi mi budemo na ovozemaljski način – gotovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.