Što se dogodilo? Konfuzija kod Ante Rebića, igrač Milana slomio se pod pritiskom…

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali hrvatski reprezentativac Ante Rebić na svom je Instagram profilu objavio videozapis s utakmice osmine finala Hrvatska – Španjolska, koja će uz sjajan nogomet, pobjedu Španjolske u produžecima, ostati zapamćena i Rebićevom mijenjanju kopački sedam minuta prije kraja prvog poluvremena, u tim trenucima Hrvatska je primila izjednačujući pogodak. Dakako, taj detalj već je u Hrvatskoj polako ušao u legendu, a čemu se raspravlja praktički od trenutka posljednjeg zvižduka turskog suca u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Hrvatska nije utakmicu zbog Rebićevih kopački, no jasno je da nam to nije trebalo, kasnije je uslijedio još jedan sličan kiks, kada je mladi Joško Gvardiol pio vodu dok je Španjolska kretala u akciju za novi pogodak. Ukratko, uz činjenicu da su Španjolci bili bolji utakmicu je odlučio i čitav niz nevjerojatnih, bizarnih i nesvakidašnjih okolnosti. Konfuzija kakva se na utakmicama takve razine ne događa često, ali eto nama se dogodilo. Prečesto nam se to događa na europskim prvenstvima, pogotovo kada smo na korak da napokon preskočimo tu prvu utamicu nokaut faze.

Da su se doista tijekom i na utakmice sa Španjolcima događale nevjerojatne, konfuzne stvari svjedoči i objava Ante Rebića na Instagramu. Naime, u svojoj objavi na Instagramu Rebić se osvrnuo na kritke te je čak prozvao i izbornika Zlatka Dalića, izbornika koji mu je pružao priliku kad su ga zbog toga svi kritizirali. Nejasno je zašto je Rebić kritizirao izbornika, ako je Dalić bio žestoko kritiziran zbog činjenice da je igraču Milana dao priliku kad mu to možda drugi treneri ne bi dali.

Kritizirao je Rebić i bivšeg hrvatskog reprezentativca i trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog te bivšeg Vatrenog Gorana Vlaovića, koje je nazvao ”televizijskim stručnjacima”, no vrlo brzo nakon toga Ante je sve Storyje sa svog Instagrama obrisao te je objavio nova dva, u kojima, uz natpis “Iznad svih – Hrvatska”, zahvaljuje navijačima kojih je bilo oko 10 000 u Kopenhagenu. Drugim riječima, Rebić je pokušao sanirati štetu koje je tek kasnije postao svjestan. Hrvatski reprezentativac tako se jednostavno ne bi smio ponašati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je ugasio profil, koji više nije aktivan, a što zapravo svjedoči o jednoj konfuziji koja se kod Rebića poslije poraza i kritika s kojima je suočen događala. Drugim riječima, Rebić se zapravo slomio pod pritiskom, u tom trenutku nesposoban prihvatiti kritiku, a što se kod profesionalca koji igra u klubu koji je sedam puta bio prvak Europe ne bi smjelo događati. Zar nije bilo jednostavnije priznati pogrešku i krenuti dalje?

Dalić je, kako smo već pisali, odgovorio u emisiji HRT-a na napisani pa obrisani komentar Ante Rebića.

”U ove tri godine, koji je to bio naš neuspjeh? Mi smo imali 15 poraza, koliko se sjećam u mom mandatu, izgubili smo tri puta od Francuske, dva puta od Engleske i Španjolske, Portugala, Brazila, Belgije. Sve velikih reprezentacija. Hrvatska je igrala takve, velike utakmice. Mrlja je poraz 6:0 u Elcheu sa Španjolcima, Mađarska i Slovenija. Drugo ništa nije neuspjeh. Igrali smo Ligu nacija koja je bila prejaka za nas u tim trenucima. Prvu Ligu nacija s Engleskom i Španjolskom, kasnije Portugal, to su ti neuspjesi. Da nije njih, bilo bi prijateljskih utakmica i ne bi se tako govorilo. Svaki komentar podržavam i poštujem. Svatko ima pravo izjasniti se i reći što misli. Ja bih to ostavio cijeli život, ne bih to brisao za 20 minuta. Ostani frajer za cijeli život…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.