Košarkaški triler u finalu – CSKA pobijedio Fenerbahče u utakmici za infarkt

U veličanstvenom berlinskom finalu košarkaši CSKA stigli su do novog naslova prvaka Europe. Slavili su protiv Fenerbahčea nakon produžetka rezultatom 101:96. Turci su uspjeli nadoknaditi 20 koševa zaostatka i odvesti utakmicu u produžetak, međutim do prvog naslova nisu uspjeli doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvremenu se činilo da će trofej bez problema ponovo nakon 2008. pripasti Moskovljanima s obzirom da je CSKA vodio rezultatom 50:30.

Drugo poluvrijeme donosi senzacionalni preokret Turaka. Košarkaši Fenera su zaigrali mnogo bolje i 43 sekunde prije kraja su izjednačili rezultat (81:81), a potom i poveli 20 sekundi prije kraja (83:81).Viktor Hrjapa je u infarktnoj završnici dvije sekunde prije kraja izjednačio rezultat (83:83) i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta igrači ruske ekipe bili su bolji i zasluženo podigli pobjednički pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u redovima CSKA bio je Nando De Colo sa 22 koševa, dok je Miloš Teodosić postigao 19 koševa.
U redovima Fenera najbolji je bio Bobby Dixon sa 17 koševa.

Za MVP-a Final Foura izabran je De Colo, koji je ponio titulu najkorisnijeg igrača i u regularnom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.