Košarkaški turnir u Riju: Europski prvaci Španjolci jedva svladali Nigeriju

Foto: fah

U susretu 3. kola skupine B olimpijskog turnira košarkaša u Rio de Janeiru, u kojoj se natječe i reprezentacija Hrvatske, europski prvak Španjolska ostvarila je prvu pobjedu svladavši afričkog prvaka Nigeriju sa 96-87 (25-11, 18-30, 22-25, 31-21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tijesnih poraza od Hrvatske (70-72) i Brazila (65-66), Španjolski su uraganski krenuli u susret protiv Nigerije i vrlo brzo stvorili veliku prednost. No, potom su dopustili Nigerijcima da se vrate u utakmicu pa je na ulasku u posljednjih 10 minuta Nigerija čak imala i prednost od 66-65. Tada je Španjolsku ka pobjedi povukao veteran Juan Carlos Navarro koji je u 12-2 seriji na startu posljednje četvrtine postigao osam poena. Ipak, Nigerijci su se još jednom uspjeli vratiti u utakmicu i dvije i pol minute prije kraja kod rezultata 83-82 za Španjolce imali i napad za vodstvo, ali tada je Chamberlain Oguchi ishitreno šutirao tricu u protunapadu, da bi potom Španjolci sa šest uzastopnih pogođenih bacanja pobjegli na 89-82 i ipak ostvarili očekivanu pobjedu.

Pau Gasol sa 16 i Ricky Rubio sa 15 koševa bili su najefikasniji kod Španjolske, a Oguchi je sa 24 poena predvodio Nigeriju.

Ranije je Hrvatska ostvarila drugu pobjedu svladavši domaćina Brazil sa 80-76 (19-17, 22-14, 18-19, 21-26).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri kola Hrvatska ima omjer 2-1 i nadomak je plasmana u četvrtfinale, Brazil i Španjolska su na omjeru 1-2, a Nigerija na 0-3. Kolo će od 3.30 sati zaključiti Litva i Argentina, koje trenutačno imaju po dvije pobjede bez poraza.

Hrvatska će u 4. kolu igrati protiv Nigerije u nedjelju u 3.30 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.