Kosovo nikad više neće biti njihov koncentracijski logor: Ako u Srbiji žele sahraniti vlastiti nogomet ne mogu maltretirati pola Europe!

Foto: Twitter

Nakon što je Srbija zasluženo ispala sa Svjetskog prvenstva, a poslije poraza u grupi od Švicarske, odnosno Brazila, agonija u njihovim medijima tek počinje. S njom naravno, po već prokušanom receptu i optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe na račun drugih smjenjuju se u intervalu, veliča se igra ”Orlova” protiv Brazila, iako su Brazilci uglavnom igrali koliko im je bilo potrebno kako bi prošli u osminu finala, s druge strane redaju se optužbe na račun većine drugih.  Naravno, kako su srbijanskim medijima uglavnom drugi krivi za slabosti vlastitih sportaša tako su se ovog puta namjerili na švicarske reprezentativce porijeklom sa Kosova. Teško se mire s činjenicom da su ih upravo oni eliminirali sa Svjetskog prvenstva te tako ”nebeskom narodu” pokazali kako iznad ”neba” postoji ”nebo”.  Naime, javna je tajna kako je dio medija u Srbiji desetljećima promovirao rasističku tezu o ”Šiptarima” kao manje vrijednim i manje talentiranim ljudima, zapravo, jasno je na što su mislili te na što misle i danas. Njima bi bilo nezamislivo da im igrači kao što su Shaqiri i Xhaka igraju za reprezentaciju, jer ne pripadaju ”nebeskom narodu”, iako su zapravo puno bolji od svega što Srbija u nogometnom smislu danas ima. No, opet za njih nisu dovoljno dobri, niti će ikada biti.

Dovoljno je slušati i gledati kako im njihova ”legenda” Milojko Pantić, inače poznati sportski TV komentator, dijeli lekcije iz tjedna u tjedan, govoreći i političkom kupleraju, državnim razbojnicima i njihovom medijima. Ukratko kaosu.

Svaku proslavu sportskih protivnika srbijanski, odnosno Vučićevi, mediji proglašavaju provokacijama dok im osebujni izbornici, bez dana radnog staža na trenerskoj klupi, uništavaju i ono malo što im je od reprezentacije ostalo. Ako žele sahraniti vlastiti nogomet nitko ih u tome ne bi trebao, niti to može, spriječavati, ali pritom nemaju pravo maltretirati pola svijeta sa svojim iracionalnim konstrukcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priče odnosno bajke, o ”šiptarskim provokacijama” padaju u vodu zajedno s izbornikom Mladenom Krstajićem, koji se s četničkim ”glazbenikom” derao na nekom derneku, misleći valjda da to što radi ima neku patriotsku i umjetničku vrijednost.  Navodne ”šiptarske provokacije” padaju u vodu čitajući srbijanske medije i promatrajući ponašanje srpskih navijača u Rusiji koji veličaju ratne zločince, četnike dok nose zastave kojima žele pokazati kako je nezavisna i međunarodno priznata država, Kosovo, i dalje njihov koncentracijski logor.

Ne ide to više, ne u civiliziranom svijetu, koliko god zamjerki imali na račun Amerikanaca, a nema ih, niti može biti, malo, valja im priznati jedno – zaustavili su Miloševićevo boljševičko i Šešeljevo nacističko divljanje po Kosovu.  Povratka više sigurno neće biti, niti je to u Rusiji, niti Americi, u interesu, čim prije to u Srbiji shvate lakše će se pomiriti s činjenicom da danas svi, pa i Kosovari, igraju nogomet. Većina njih puno bolje nego Srbi.

Srbijanskim medijima smeta način na koji Švicarci slave svoje pobjede,  sad im smeta čak i predsjednik nezavisne države, Hashim Thaçi, s kojem je i srpski vlastodržac, Aleksandar Vučić, mjesecima, da ne kažemo godinama, pregovarao i potpisao sporazum o suradnji kojim defacto priznaje neovisnost Kosova, barem kad je nogomet u pitanju. Naime, Thaçi je pokazao zadvoljstvo načinom na koji Kosovo, ali u dresu Švicarske, predstavljaju neki igrači na SP-u, svoju sreću podijelio je sa sinom, koji je na  instagram profilu podijelio fotografiju s ocem, na kojoj zajedno rukama pokazuju simbol dvoglavog orla. Teško je razumjeti što zapravo ima sporno u spomenutoj fotografiji i zašto predsjednik jedne države na kraju krajeva ne bi odlikovao igrače koji su svoju sportsku i životnu sreću pronašli u drugoj državi, posebno ako su oni, kao što tvrde da jesu, ponosni na svoje porijeklo, a svojedobno su bili žrtve zločinačkog režima Slobodana Miloševića?  Trebali bi ih odlikovati i Srbi, a ne samo Kosovari. Zar nisu i građani Srbije bili žrtve  Miloševićevog terora, diktature koja je dovela do najvećih zločina još od vremena Drugog svjetskog rata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Simbol orla sa najboljim igračem na Kosovu, mojim ocem”, napisao je na Instagramu sin Hashima Thaçija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.