Krah Šahtara u Ligi prvaka nakon šest sezona: Srna i Eduardo ne skrivaju razočarenje

Foto: fah

Šokantno ispadanje najjačeg ukrajinskog kluba Šahtara u 3. pretkolu Liga prvaka od švicarskog Young Boysa još uvijek je vruća tema u Ukrajni, veliki je to udarac za klub koji je šest uzastopnih sezona igrao u najjačoj klupskoj ligi svijeta. Odlaskom Mircea Lucescua Šahtar je očito jako puno izgubio, rumunjski trener klub je sjajno vodio čak i u ligi koja je uglavnom predstava za one najbogatije, dok sirotinji preostaju mrvice sa stola bogatih. Što tek reći o Šahtaru, koji ne spada u klub trećeg, već drugog europskog reda, koji je povremeno, doduše rijetko, znao pmrisiti račune i onima najvećima? Naime, pod kopačkama Srne i suigrača padali su zadnjih godina Chelsea, Roma, Arsenal, sve odreda klubovi koji su se znali omastiti i najvećom europskom premijom, uostalom, Šahtar je pod kapetanskom dirigentskom palicom Darija Srne harao Europskom ligom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv švicarskog iznenađenja, koji je nakon jedanaesterca izbacio Šahtar, igrali su i hrvatski reprezentativci, jedan bivši, a drugi uskoro bivši,  Eduardo da Silva je zamijenjen u 63. minuti, dok je Srna odigrao do kraja, a u raspucavanju penala je i zabio s bijele točke, no, nije bilo dovoljno.

“To je težak poraz, naša si momčad ovako nešto ne može priuštiti. Čestitke Young Boysima na pobjedi, imali su više želje i prošli su dalje. Mi smo isto puno željeli, no, očito ne dovoljno. Ovo nije momčad kakvu navijači Šahtara žele gledati. Ovo nitko nije očekivao. Svi smo mi krivi, ja prvi, ostali igrači, stručni stožer. Zato sada moramo ostvariti dobre rezultate u Europskoj ligi”, izjavio je kapetan Šahtara Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače hrvatski nogometaš dao je sve od sebe ne bi li u produžecima animirao suigrače da sve riješe prije neizvjesnih penala, međutim, nisu uspjeli, što Srna ne može vjerovati.  Razočarenje rezultatom Šahtara, ali i igrom, dijeli i bivši Vatreni, koji je karijeru u hrvatskom dresu završio na SP-u u Brazilu prije dvije godine, Eduardo da Silva. Popularni Dudu kaže, između ostaloga: ” Stvorili smo velik broj prilika, ali nismo zabili pa smo primili s druge strane. Nismo trenirali jedanaesterce prije utakmice. To je uvijek lutrija, crveno ili crno. Ovo je razočaranje, težak udarac, ali nije kraj. Moramo izvući pouku i oporaviti se jer je cijela sezona pred nama”.

Srni i Eduardo nakon svega ne preostaje ništa drugo nego u Europskoj ligi pokazati kako je poraz od švicarskog Young Boysa zapravo bio slab dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.