Kraj priče: Vatreni definitivno bez osmine finala

Foto: fah

Vatreni su proveli još jedan dan u kampu u Neuruppinu očekujući ishode večerašnjih i eventualno sutrašnjih utakmica, no već nakon današnjih rezultata definitivno su ispali s Europskog prvenstva već u grupnoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nastavak kakve-takve nade danas nam je trebala pobjeda Engleske 3:0 ili 4:1 protiv čvrste Slovenije, a utakmica je završena rezultatom 0:0, kao i trijumf Danca nad Srbijom, ali ni u tom ogledu nije bilo pogodaka.

Hrvatska je, za razliku od svjetskih smotri, na europskim prvenstvima uvijek ostvarivala “mršave” rezultate, samo je dvaput dolazila do četvrtfinala, 1996. godine, te 2008. godine. Kakva razlika u odnosi na rezultate na svjetskim prvenstvima, na kojima smo čak tri puta osvajali medalje, bili smo brončani 1998. godine, srebrni u Rusiji 2018. godine i opet brončani u Kataru 2022. godine.

Ovo je bio naš ukupno sedmi nastup na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom kolu smo izgubili 0:3 od Španjolske, s Albanijom smo u drugom remizirali 2:2 primivši izjednačujući pogodak u 95. minuti, a potom smo odigrali 1:1 s Talijanima primivši pogodak u – 98. minuti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.