Krajač: Kažu da nas je u Tokiju malo, ali mi očekujemo puno

Foto: snimka zaslona

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač došao je na tu dužnost prije dva mjeseca, no već 20 godina radi u HOO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prošao sam sve segmente u kojima djeluje HOO, kaže Krajač za HRT.

Ukupno 59 hrvatskih sportaša i sportašica bit će u Tokiju.

– Odlaze zadnji sportaši ovih dana, svi su praktički gore. Zasad nema problema, naš šef misije Šegota i njegova pomoćnica drže sve pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši hrvači su u Gospiću što duže mogu kako bi izbjegli moguće komplikacije oko karantene.

– Hrvači su sjajan primjer, posebno Gospić, koji je od devastiranog kluba postoa olimpijski hrvački centar. Dobro su to napravili, da ostanu izolirani što duže, kaže Krajač.

U kojim sportovima najviše očekujemo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne bih izdvajao puno sportova, ali možemo reći da su tu bazični, pojedinačni sportovi, gimnastika, atletika, judo, taekwondo, veslanje, od momčadskih vaterpolo, streljaštvo…

Imamo najmanje sportaša još od Barcelone 1992. godine?

– Kažu da ovaj put imamo mali broj sportaša, rukometaši se nesretnim okolnostima nisu plasirali, da jesu imali bi naš standardan broj od 80-ak sportaša, samo u Londonu i Pekingu bilo je preko 100, 101 i 107. Košarka se isto nesretno nije plasirala, no mi smo uglavnom u tim nekim brojkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će upaliti baklju i tko će nositi hrvatsku zastavu?

– Sandra Perković. Ceremonija nije otkazana, ali nema publike, sve će biti pred praznim tribinama. Bit će to malo šok, pogotovo za one koji su već bili na Igrama, koji su naučili da otvaranje bude spektakl. Ovo će biti malo drugačije.

Kakvi su dojmovi onih koji su već tamo?

– Naši se drže svih mjera, unutar sebe se druže, idu samo tamo gdje se smije ići po propisanim mjerema i nema nekih problema. Smatram da je to naša prednost, mi smo praktičari, znamo se prilagoditi situaciji, mislim da smo tu u prednosti u odnosu na druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.