Krajan iskreno: “Ćorić treba otvoreno reći želi li igrati za Hrvatsku'”

Foto: fah

Kad je Željko Krajan za Davis Cup dvoboj sa Španjolskom prijavio Franka Škugora, Nikolu Mektića, Marina Draganju i Antu Pavića, svi su strahovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Sportske novosti otkrio je da će najvjerojatnije biti trener Ane Konjuh.

“Nije još službeno, ali 99 posto je sve dogovoreno. Još su ostali neki detalji i onda počinjemo suradnju o kojoj se priča već dulje vrijeme”, kaže on.

“Marin je imao završnicu iz snova, uspio se plasirati na Masters, onda je stigao i taj Davis Cup koji ga je potrošio. Svi koji smo u tenisu znamo da nakon takve sezone treba neko vrijeme da dođete k sebi. To ne traje nekoliko dana. I Čilić i Ćorić su se iscrpili te se nadam da će što prije pronaći svježinu koja im je potrebna”, kaže Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i situaciju s Ćorićem:

” To je njegov izbor i samo on može odgovoriti je li odlučio da se više neće odazivati dok sam ja izbornik. Možda je vrijeme da promijeni razmišljanje, da se zaliječe rane koje osjeća zato što je bio zamijenjen uoči finala!”, rekao je.

“Trebao mi je četvrti igrač za slučaj da Karlović nije mogao igrati peti meč. Svi znamo da Dodig u to vrijeme nije igrao singl, a ja si nisam mogao dopustiti situaciju da nemam čovjeka koji će izaći na teren kod 2-2. Znali smo da Borna nije bio spreman odigrati ni set, a kamoli meč od pet setova. Sve te analize je li ili nije zaslužio nemaju smisla. Svi znamo da je zaslužio biti u finalu, u centru pozornosti, ipak je dobio dva peta meča, ali ja sam trebao sportaša koji je spreman konkurirati za zadnji meč. Karakterno je malo tvrd pa tu ima nepromišljenih i ishitrenih reakcija. Takav je, nadam se da će naučiti. Možda će jednoga dana, ako bude izbornik, lakše shvatiti moj potez. Ponavljam da mi je žao što ga je prihvatio na taj način. A bio je svjestan situacije. Već su se događale zamjene. Sve on to zna i vjerujem da će do rujna promijeniti odluku. Ne vidim razloga da do daljnjeg odustane od Davis Cupa jer je budućnost hrvatskog tenisa i trebao bi nositi reprezentaciju barem deset godina”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.