Kralj tenisa odao priznanje Ivaniševiću i Karloviću: ‘Nestvarno, u društvu sam velikana poput Gorana i Ive’

Foto: fah

Najveći tenisač svih vremena za mnoge je sjajni Švicarac Roger Federer, koji je servisom prebacio granicu od 10 000 asova te je tako postao treći tenisač kojem je to uspjelo od 1991. godine, dakle, od kada ATP World Tour vodi statistike, a koje se onda objavljuju u medijima. Federer je u sjajnom društvu ovim postignućem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ispred Rogera Federera dvojica su Hrvata, Goran Ivanišević s 10.131 asova te Ivo Karlović koji je u dosadašnjoj karijeri zabio nevjerojatnih 12.062 asova

“To je nestvarno! Stavlja me u društvo velikana kao što su Ivanišević i Karlović kojima se apsolutno divim i za koje mislim da imaju najnevjerojatnije servise”, rekao je je neuništvi Švicarac, koji u Wimbledonu ima ponovno najveće ambicije.

Prosječno gledajući Roger Federer je za 10 004 asa trebao 1294 meča ili u prosjeku 7.7 asova po meču. Prosjek Ive Karlovića, koji objektivno govoreći na terenu živi od servisa, je 19.4, a Goranov prosjek je 13.9 po meču. Spomenimo kako su ispred Švicarca kad je prosjek asova po meču u pitanju John Isner (17.4), Andy Roddick (11.7) te veliki Pete Sampras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbrži servis svih vremena pogodio je Australac Sam Groth koji je 2012. godine servirao brzinom od senzacionalnih 263.4 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.