Kristina Tomić nakon osvajanja zlata: ‘Poslije pobjede u četvrtfinalu znala sam da mogu otići do kraja’

Foto: http://www.hrvatskareprezentacija.hr/

Hrvatska reprezentativka u taekwondou 23-godišnja Kristina Tomić osvojila je zlatnu medalju prvog dana Europskog prvenstva koje se do nedjelje održava u ruskom Kazanju. Tomić je u finalu svladala Ruskinju Nataliju Antipenko sa 18-12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je riječ o domaćoj ljubimici, Kristina Tomić ju je svladala rutinski. Vrlo brzo ju je pogodila nogom u glavu i povela sa 3-0. U drugoj rundi je u jednom trenutku bilo i 12-4, a kada se Ruskinja približila na 12-10 sijevnule su još dvije noge u glavu i Kristina je uvjerljivo obranila svoju prednost.

Kristina Tomić je na startu morala pobijediti dvije Turkinje. Najprije Njemicu turskih korijena Elu Aydin (17-5), a potom u četvrtfinalu i reprezentativku Turske Merve Dincel (10-9) od koje je ove godine već doživjela tri poraza. U rijetko uzbudljivoj borbi, u kojoj je Hrvatica zaostajala 2-7 i stalno lovila suparničinu prednost, Tomić je polufinale osigurala doslovce u posljednjim trenucima borbe, zaradivši dva boda za udarac nogom u tijelo.

“Taj četvrtfinale je meni bio finale, jer to je cura koja me je pobijedila u sve četiri dosadašnje borbe, a ove godine čak tri puta. Vjerovala sam u sebe i znala sam da ako sada pobijedim Turkinju da mogu otići do kraja. Pobijedila sam ju, na isti način na koji i ona mene u našoj posljednjoj borbi, i to je bilo to. Tada sam mogla nastaviti opušteno raditi, bez grča”, izjavila je Kristina Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.