Kritike na ponašanje vratara svjetskog prvaka Argentine: ‘To je vulgarno, neprimjereno i nedoraslo prilici’

Lusail, 13.12.2022. - Polufinalna utakmica SP-a Katar 2022 Hrvatska - Argentina na stadionu Lusail Iconic. Na fotografiji Emiliano Martínez. foto HINA/ Damir SENČAR/ dk

Trener nogometaša Crystal Palacea Patrick Vieira nazvao je slavlje vratara Aston Ville na SP-u Emiliana Martineza “glupim” . Dodao je da je ocrnio pobjedu Argentine u finalu Svjetskog prvenstva u Katru. Naime, Martinez je napravio nepristojnu gestu Zlatnom rukavicom koja mu je dodijeljena kao najboljem vrataru turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ismijavao je i francuskog napadača Kyliana Mbappea. Viđen je kako drži lutku koja predstavlja bebu, čije je lice bilo prekriveno fotografijom Mbappea, koji je postigao tri gola u finalu.

“Slike vratara koje sam vidio su malo pokvarile ono što je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu. Mislim da nije bilo potrebe za tim. Ponekad ne možete kontrolirati svoje emocije, ali mislim da je Martinez napravio nešto glupo na ceremonijama”, rekao je Vieira.

Idući tjedan vraća se u svoj klub, a trener Aston Ville Unai Emery najavio je da namjerava razgovarati s vratarom o njegovom kontroverznom ponašanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je kritizirala i francuska ministrica sporta Amelie Udea-Castera.

“Smatram to jadnim. To je vulgarno, neprimjereno i nedoraslo prilici”, rekla je mnistrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.