Kritike voditeljima dočeka na društvenim mrežama: ‘Umjesto da dižu atmosferu, oni zvuče kao da vode dječji rođendan’

Zagreb, 18.12.2022. - Svečani doček Vatrenih na Trgu bana Jelačića. Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na SP Katar pobjedom protiv Maroka 2-1. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Nakon točno mjesec dana provedenih u Dohi, sedam odigranih utakmica te osvojene bronce, hrvatski reprezentativci vratili su se u domovinu, gdje im je na Trgu bana Josipa Jelačića priređen doček. Ali doček nije bio na razini onoga kako se očekivalo, spasili su ga Vatreni sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program su vodili Iva Šulentić i Luka Bulić, ali korisnici društvenih mreža su se pobunili.

“Tko je dao ovima dvoje da vode doček? Umjesto da glazbu puštaju i nabrijavaju ekipu, oni zvuče kao da vode dječji rođendan. Bolji doček imaju mladenci u svadbenu salu nego Vatreni”, “Neugodno mi je ovo slušati”, “Vida bolji voditelj od njih oboje”, pišu komentatori na Redditu.

Zanimljivo je kako je nezadovoljna bila i bivša premijerka Jadranka Kosor, koja je svoje nezadovoljstvo izrazila na Twitteru. “Ovo revanje nemere se slušat’”, poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vatreni nisu zaslužili tako šlampav doček. Loša improvizacija”, dodala je nakon toga, prenose mediji.

Miletić: Nedorasli voditelji

I zastupnik Mosta Marin Miletić komentirao je doček.

“Predivna posebna večer nas Hrvata danas u Zagrebu s ipak nedoraslim voditeljima za ovako nešto veličanstveno i nabijeno emocijama kao što je uspjeh nogometne repke. Veći dio dana proveo sam s ljudima po Zagrebu. Ogromne emocije, domoljubni naboj veličanstven. Ponos ogroman na Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na našu nogometnu reprezentaciju, na Dalića i sve momke, cijeli stožer! Srce ko Velebit. Cuga ide iz ruke u ruku, pije se, pjesma se ori. Skup veličanstven. Virus je nestao, nema ga više otkako je počeo rat u Ukrajini. Svi smo sretni, stisnuti. Ne postoje maske, gluposti. Grlimo se, uživamo.

Otišao sam oko 20.20 probijem se od Trga do sredine Ilice, rijeke, rijeke ljudi. Na tisuće i tisuće. Tipkam ovako “vruć” status. Jedina sjena večerašnjem skupu su potpuno nedorasli voditelji. Muškom voditelju je valjda jedina fora bila: Ovdje nitko nije normalan. Iako je nama navijačima ovo fora pjesmica, ni mi ju ne volimo pjevati stotine puta u dva sata. Dobacuje mi jedan navijač: “Za ove voditelje na bini mi svi kao da nismo normalni, možda je njima to nenormalno, ali nama je – normalno.” Zanimljivo.

Tužno i iritantno

I meni se čini da je tisuće nas večeras baš – normalno. Ženski voditelj je u dimenziji kao da ja vodim kongres nuklearnih fizičara, ta situacija. Jako, jako loše. Bez osjećaja za kult repke, bez filinga za ulicu. Meni je žao da su takvi voditelji bacili sjenu na večer pamćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su organizatori htjeli voditelje MOŽEMO svjetonazora, ili tako sličnog, imamo mi u Rijeci sjajnog Roberta Ferlina. Koji je sličnog svjetonazora, ali čovjek je pravi gospodin, vrhunski voditelj, poznaje nogomet i osjeća narod. Bio bi sjajan! Ovako, baš meni tužno, mnogima čujem jako iritantno.

Ali, nećemo dopustiti da (namjerni) propusti nekih nam naruše osjećaj ponosa. Pjevali smo mi glasno, sami protiv svih, pjesme o Domovini, pjevali smo Lijepa li si, pjevali smo sve one pjesme ljubavi prema svojoj zemlji koje nas čine tako ponosnima. Pozdravljam se s mnogima. Stišćemo si ruke. Oči nam sjaje. Ne od alkohola. Dobro, možda malo i od alkohola. Ali, ustvari – od nade. Od one nade da ćemo uspjeti. Učiniti našu Hrvatsku ponosnom i lijepom ko’ u snovima. Hrvatska, ljubavi naša”, ističe Marin Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.