Krokodilske suze na Otoku: Mourinho voli zgaziti protivnika, no, kad mu se vrati istom mjerom nastaje problem!

Foto: Snimka zaslona

Dan nakon debakla  Manchester Uniteda na gostovanju kod Chelseaja na Stamford Bridgeu u 9. kolu Premiershipa (pobjeda Chelseaja 4:0) traže se razlozi debaklu, prije svega razlozi koji bi mogli opravdati jednog od najrazvikanijih trenera svijeta, portugalske zvijezde s klupe Jose Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je razlog porazu vrlo jednostavan mediji vole senzacije, pogotovo jer se radi o medijski najeksponiranijem treneru 21. stoljeća koji uživa kad ga se povlači po naslovnicama, rukovodeći se “doktrinom” da je i negativna reklama ipak reklama. Naime, Jose Mourinho na neki je način trenerski Ronaldo, egoističan koliko i genijalan. Pitanje je zapravo zašto Mourinho ne bi smio izgubiti i zašto bi to bila senzacija?

Nema, dakako, dvojbe da je Mourinho veliki trener, trofeji koje je osvojio, klubovi s kojima je osvajao govore najviše u prilog tome. No, je li i kao čovjek toliko velik to je već podložno raspravama, pogotovo nakon što mu je zasmetalo spontano veselje trenera Chelsea Talijana Antonia Contea, koji ima daleko manju plaću nego što je to trenutna plaća mr. Posebnog u Manchester Unitedu. Ne pobjeđuje se Manchester United svaki dan s 4:0.

Da je bila obrnuta situacija, da je Mourinho s Unitedom slavio s 4:0, godinama bi o tome držao javna predavanja i po sto puta uvijek iznova objašnjavao kako je došlo do toga, i koji je njegov “genijalni potez” presudio. Drugim riječima, Mourinho voli zgaziti protivnika, no, kad mu se vrati istom mjerom malo se teže nosi s time.

“Jose Mourinho je ponižen” i “Kako je posebni postao poniženi“…, naslovi su koji se mogu pročitati u inače zlobnim engleskim medijima koji uživaju u cipelarenju onih koji su na zemlji i treba ih samo dotući kako se više ne bi tako skoro podigli. Ako je Mourinho ponižen zar nije ponižen i nekad veliki klub kao što je Manchester United, zar nisu poniženi navijači tog kluba, poput Mourinha narcisoidni Zlatan Ibrahimović? Navijačima “crvenih vragova” puno je teže pao poraz najdražeg im kluba nego duševne boli Jose Mourinha, koji je, kao i svi treneri prolazan, klub ostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo rekli da je razlog porazu jednostavan mislili smo na činjenicu koju mnogi zaboravljaju, Manchester United već duže vrijeme nije ono što je bio, nije to klub koji može doći u goste na Stamford Bridge i prošetati se do pobjede, o čemu govori i gužva na vrhu Premiershipa, nekoliko je klubova na distanci od jednog boda, Manchester United nije među njima.  Tko misli da se radi o slučajnosti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.