Na krovu Europe: Cristiano Ronaldo osvojio naslov i oborio dva rekorda

Foto: fah

Najbolji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo u suzama je završio svoj nastup u finalu, ali i sa suzama radosnicama dočekao pobjedu Portugala protiv Francuske u finalu EURO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda portugalske vrste i Real Madrida zbog ozljede koljena je zamijenjena u 25. minuti finala.

Ronaldo je stradao već u osmoj minuti utakmice nakon starta Dimitrija Payeta. Izdržao je na terenu do 25. minute no tada je u suzama napustio teren. Na njegovu sreću, Portugal je i bez njega stigao do europskog naslova.

Foto: fah
Foto: fah

Portugalski majstor je na ovom prvenstvu oborio dva rekorda i izjednačio još jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postao je nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (21), a postao je i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i tri u Francuskoj, odnosno ukupno devet golova.

S devet postignutih golova Ronaldo je dostigao Michela Platinija koji je do ovog turnira bio najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Platini je svih 9 golova zabio na EP-u 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

UKUPNA LJESTVICA STRIJELACA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9 – Michel Platini (Fra), Cristiano Ronaldo (Por)

7 – Alan Shearer (Eng)

6 – Zlatan Ibrahimović (Šve), Patrick Kluivert (Niz), Ruud van Nistelrooy (Niz), Nuno Gomes (Por), Thierry Henry (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5 – Wayne Rooney (Eng), Fernando Torres (Špa), Zinedine Zidane (Fra), Marco van Basten (Niz)…

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA NA EP:

21 – Cristiano Ronaldo (Por)

18 – Bastian Schweinsteiger (Njem)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17 – Gianluigi Buffon (Ita)

16 – Lilian Thuram (Fra), Edwin Van der Sar (Niz)

15 – Cesc Fabregas (Špa), Andres Iniesta (Špa)

14 – Iker Casillas (Špa), Petr Čech (Češ), Philipp Lahm (Njem), Luis Figo (Por), Nuno Gomes (Por), Karel Poborsky (Češ), Zinedine Zidane (Fra)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.