Reakcije nakon pobjede Portugala: Eder o Ronaldu

Foto: fah
  • Ronaldo mi je rekao da ću zabiti pobjednički pogodak. Njegova izjava mi je dala snagu i samopouzdanje, kazao je Eder, novi portugalski heroj koji je svojim pogotkom u 109. minuti odlučio finalni dvoboj europskog prvenstva između Portugala i Francuske.

Eder je ušao u igru u 79. minuti umjesto Renata Sancheza, a finale je prelomio sjajnim udarcem sa 20-tak metara u 109. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ostvarili smo veliki uspjeh, ali to je i bio naš cilj od prvog dana prvenstva. Svi smo živjeli za ovaj uspjeh i uspjeli smo,” kazao je napadač francuskog prvoligaša Lillea.

Zanimljivo, francuski klub je na Twitteru nakon finala objavio poruku: “Razočaranje nakon finala je ogromno, ali ponosni smo što možemo računati na tako dobrog napadača.”

Jedan od najboljih igrača u portugalskim redovima bio je Pepe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znali smo svoje kvalitete i uspjeli smo ih iskoristiti. Nismo se željeli predati kada je Cristiano izašao. Znali smo da će biti teško, ali i da možemo do pobjede. Trener nas je iznenadio u poluvremenu promjenom taktike i to se pokazalo sjajnim. Imali smo jasnu ideju i cilj. Osvojiti turnir i uspjeli smo.”

Branič Raphael je naglasio kako je izlazak Ronalda bio težak udarac za momčad, ali uspjeli su pokazati hrabrost i karakter.

“Nije bilo lako bez Ronalda, ali odigrali smo čvrtu i hrabru utakmicu. Zaslužili smo ovu titulu. Uspjeli smo iskoristiti naše prednosti i na kraju sve iznenaditi,” kazao je branič Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski izbornmik Didier Deschamps posve očekivano nije mogao sakriti razočaranje.

“Osjećam ogromno razočaranje. Imali smo priliku postati europski prvaci i nismo je iskoristili. Ne postoje riječi kojima bi opisao kako se sada osjećam. Trebat će neko vrijeme kako bi sve ovo shvatio. Zajedno smo patili, pobjeđivali, ali i na kraju izgubili. Teško je, ali i u porazu smo ostali prava momčad,,” kazao je francuski izbornik dodavši: “Bilo bi čudesno da smo mogli našim navijačima donijetio ovaj trofej.”

Antoine Griezmann je najbolji strijelac EP-a sa šest golova, no sasvim sigurno mijenjao bi ih sve za osvajanje naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je frustrirajući poraz. Dali smo sve, ali nije išlo. Imali smo nekoliko prilika, pogodili smo i vratnicu, no portugalski vratar je branio sjajno. Moramo se okrenuti kvalifikacijama za SP i pokušati se vratiti još jači,” poručio je napadač Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.