Krznar o Petkovićevom stanju i mogućem taktičkom iznenađenju

Foto: snimka zaslona

Trener Dinama Damir Krznar i Mislav Oršić sudjelovali su na konferenciji za novinare dan uoči uzvratnog dvoboja Dinama i Villarreala u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu Villarreal je u Zagrebu pobijedio s 1:0, no hrvatski prvak se, usprkos problemima s ozljedama i minusu iz prvog ogleda ne predaje.

– Za nas je velik uspjeh doći u ovu fazu, ali usuđujemo se sanjati i dalje. Odigrat ćemo jako dobru utakmicu sutra i nadamo se prolazu, počeo je konferenciju za novinare trener Dinama, koji je opisao kako misli započeti utakmicu:

– Teško je stvarati scenarije bez druge strane, sigurno ćemo kombinirati visoku i nisku obranu. U napadu ćemo se pokušati nametnuti, no vidjet ćemo koliko će nam protivnik dopustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprema li taktičko iznenađenje i da li je Dinamo vježbao izvođenje jedanaesteraca?

– Neznatno smo promijenili igrače u početnoj postavi, ne trebaju nam velike promjene ni u samoj igri. Postava će biti puno sličnija prvoj utakmici koju smo igrali s Villarrealom nego onoj koja je istrčala protiv Lokomotive. Izostancima nam je sužen manevarski prostor, ali i bez nekih imamo i dalje respektabilne igrače. Što se tiče jedanaesteraca nikad ih posebno ne vježbamo, pa nećemo ni sada.

Ima li Krznar idealan scenarij za sutra?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Trebalo bi odigrati utakmicu bez primljenog gola, imamo defanzivne snage zato, pa onda naprijed probati nešto napraviti. Idealno bi bilo da postignemo pogodak i onda mirnije igramo dalje. Ako damo gol do 60. ili 70. minute to bi bilo sasvim prihvatljivo.

– Gostujuće i domaće utakmice nemaju sad takvu ulogu s obzirom na izostanak publike, nema onog huka s tribina koji stvara dodatni pritisak, tako da se mi i u ovoj utakmici nadamo da možemo, dodao je na pitanje o domaćem i gostujućem terenu u doba koronavirusa.

Mislav Oršić istaknuo je da je momčad samouvjerena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teška utakmica. Trebat ćemo biti trkački raspoloženi, no vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo proći dalje. Svi smo jako uzbuđeni, još jedna velika prilika za pokazati se u Europi i na najbolji način predstaviti naš klub.

Krznar je potom podijelio zdravstveni karton:

– Ademi je zdrav, raspoložen i spreman, a Petković s izvjesnim problemima, ali uz blokadu će biti u konkurenciji.

– Izostanak Petkovića i Gavranovića otežava cijeloj ekipi, oni zadržavaju loptu i daju nam vremena da iz obrane dođemo naprijed. Puno će nam faliti, nadovezao se Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ozbiljno razmislio o prijedlogu jednih novina da Joško Gvardiol zaigra u napadu, Krznar je rekao:

– To su novinarske špekulacije. Neki trener bi se možda nekad odlučio za tako nešto, no kad nemate dosta vremena za pripremu nećete se odlučiti za takve ekstremne poteze. Svaki nogometaš u razvoju prolazi nekoliko mjesta i ima nogomet u malom prstu, Gvardiol je u nižim dobnim selekcijama znao igrati isturenog napadača. Takvi zahtjevi njima nisu strani, ali nismo imali vremena za tako nešto i nismo htjeli ispasti neozbiljni, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.