Kuščević pomogao ‘torcidašu’ osumnjičenom za napad na Braču da stupi u kontakt s obitelji

Foto: snimka zaslona

Ministar uprave Lovro Kuščević potvrdio je u četvrtak kako je pomogao pripadniku ‘torcidaške’ skupine, pritvorenom zbog napada na sezonske radnike u Supetru, da stupi u kontakt s obitelji kada je lani završio u pritvoru u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da pomažem svim Hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad mogu. U trenutku kada su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, tada su roditelji te djeci tražili da ih pokušam povezati s hrvatskim veleposlanikom, kako bi im se omogućio kontakt”, izjavio je Kuščević uoči sjednice Vlade komentirajući medijske napise.

‘Torcidaš’ je lani u Beogradu bio pritvoren zbog krađe te ispisivanja ustaških grafita na benzinskoj postaji.

Ministar Kuščević oštro je osudio nedavno nasilje i premlaćivanje radnika na Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bože sačuvaj da to opravdavam, nikakav čin nasilja ne opravdavamo i potrebno ga je osuditi”, poručio je ministar.

Nije mi drago to što sindikati ne žele pregovore s Vladom

Na pitanje o sindikalnoj inicijativi ’67 je previše’ koja danas predaje potpise u Saboru, Kuščević je rekao da mu nije drago to što sindikati ne žele pregovore s Vladom oko promjena uvjeta umirovljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao pravnik i mirotvorac po profesiji mislim da je potrebno stvari rješavati kroz dijalog”, ustvrdio je Kuščević.

Ustvrdio je i kako su pravni stručnjaci u dvojbi oko ustavnosti referendumskog pitanja, zbog čega, kaže, postoji razlog zatražiti mišljenje Ustavnog suda.

Upitan hoće li skora odluka Ustavnog suda o bivšem premijeru Tomislavu Karamarku u slučaju “Savjetnica” utjecati na donošenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Kuščević je rekao da neće te da će Vlada zakon pustiti u proceduru “čim bude usuglašen između vladinih resora”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.