Kustić: Nacionalni stadion je tamo gdje igra Hrvatska

Foto: HNS

U zagrebačkom hotelu Sheraton održana je redovita sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Kustić obratio se skupštinarima prigodnim govorom:

“Dragi članovi skupštine, dragi prijatelji, hvala vam na dolasku na današnju skupštinu, na kojoj je glavna tema izvještaj o radu za 2021. godinu, koja je bila sjajna za Hrvatski nogometni savez. No, vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima. Vjerujem da se svi slažemo kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove. Zahvaljujem Hrvatskom Telekomu i Supersportu na povjerenju te sam uvjeren u vrlo uspješnu suradnju kroz koju ćemo komercijalno, marketinški i PR-ovski dodatno ojačati našu Prvu ligu i druga natjecanja. Dogovorenih 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos budžetima naših klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji”, rekao je između ostalog Kustić.

Predsjednik verifikacijske komisije, Dubravko Galović, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 68 zastupnika, uz 11 odsutnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupštinari su potom usvojili izvješće verifikacijske komisije, predloženi dnevni red te zapisnik s prošle sjednice.

Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2021. godinu, koji je predstavila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Ostvareni su prihodi od 286.510.776,64 kn te rashodi u iznosu od 260.107.490,26 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 26.403.286,38 kn. Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to: prihodi od sudjelovanja A reprezentacije na Europskom prvenstvu, prihodi od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi.

John Gašparac sumirao je glavne točke iz revizorskog izvještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prema našem mišljenju, financijski izvještaji su fer prezentirali financijski položaj HNS-a i njegovu financijsku uspješnost, u skladu sa Zakonom”, rekao je Gašparac.

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, Krešimir Šamija, Uefin menadžer za Hattrick program, Denis Bastari, odnosno počasni predsjednik HNS-a, Branko Mikša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.