Kustić o Superligi: Motiv je isključivo pohlepa vlasnika tih 12 klubova

Foto: HNS

Vijest o osnivanju nogometne Superlige u kojoj bi igrali najbolji i najbogatiji europski klubovi izazvala je pravu buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa i Fifa jasne su u svom stavu da će učiniti sve da spriječe pokretanje te lige, a tako misle i sve članice nacionalnih saveza – njih 55, koji su jednoglasno podržali taj prijedlog, rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić za HRT.

Dodao je kako Superliga nije dobra za budućnost nogometa, te da se radi o napadu na europski model sporta koji se temelji na solidarnosti i sportskom uspjehu kao jedinom kriteriju za plasman u europska natjecanja ili prolazak u viši rang natjecanja.

– Superliga predstavlja zatvoreni model koji je isključivo u interesu vlasnika tih 12 klubova. Motiv je isključivo pohlepa vlasnika tih klubova i potreba da se spašavaju dugovi koje su nagomilali neracionalnim poslovanjem proteklih godina, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako smatra da to neće uspjeti i da će se svi urazumiti i gledati interes nogometa, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.