Kustić: ‘Svatko ponaosob odgovara za svoje postupke, a mi u HNS-u poštujemo zakone RH’

Foto: HNS

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, održao je u hotelu DoubleTree by Hilton konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktualnim događanjima u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao prvo, želim u svoje osobno i ime Hrvatskog nogometnog saveza čestitati Dinamu na veličanstvenom rezultatu plasmanom u četvrtfinale Europske lige. Uspjeh je to u prvom redu Dinama, ali i hrvatskog nogometa i sporta uopće. Ovo je samo potvrda dobrog rada u našim klubovima, ali i činjenice da je HT Prva liga iz sezone u sezonu sve kvalitetnija i na najvišoj razini.”, rekao je u uvodu Marijan Kustić, koji je u društvu predsjednika Uefe, Aleksandera Čeferina, predsjednika HNS-a, Davora Šukera, odnosno voditeljice Međunarodnog odjela i licenciranja u HNS-u, Ivančice Sudac, bio na prijemu u Banskim dvorima kod predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića.

“Zahvaljujem se predsjedniku Vlade na prijemu i uistinu konstruktivnom razgovoru, ali zahvala i njegovim suradnicima, ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac, odnosno potpredsjedniku Vlade i ministru financija, Zdravku Mariću. Tema je, naravno, bila infrastruktura, a drago mi je da je gospodin Čeferin, koji je dvaput u nekoliko dana boravio u Hrvatskoj, uistinu dao veliku podršku po tom pitanju. Zajedničkim snagama napravit ćemo sve da se naša infrastruktura poboljša, osnovat ćemo neovisnu komisiju u kojoj će biti predstavnici ministarstva, HNS-a i Grada Zagreba, odnosno neovisni ljudi iz Uefe. To je itekako potrebno, jer… Imamo odlične rezultate, ali po pitanju infrastrukture nismo na najvišoj razini. Mi s naše strane radimo sve kako bismo našim klubovima i selekcijama omogućili najbolje uvjete za treniranje i odigravanje utakmica, ali moramo imati i podršku lokalne samouprave i Vlade Republike Hrvatske. Zato se još jednom zahvaljujem premijeru na prijemu i kvalitetnom sastanku.”, istaknuo je Kustić i naglasio vrijednost ulaganja u postavljanje šest hibridnih travnjaka na prvoligaškim terenima.

“Dobili smo na kvaliteti utakmica i samog natjecanja, to je sigurno. U tom kontekstu uspjeli smo s Uefom dogovoriti dobivanje sredstava za još četiri hibridna travnjaka koje ćemo postavljati u Splitu, Šibeniku, Varaždinu i Velikoj Gorici. Time bismo zatvorili krug prvoligaških stadiona na kojima se ove sezone igra odličan nogomet, između ostaloga i zbog kvalitete travnjaka. Svaka utakmica je derbi, bilo da se radi o borbi za Europu, bilo da se radi o borbi za ostanak. Dakle, HNS čine sve da se poboljša infrastruktura, ali ne možemo sami budući da su vlasnici svih tih objekata lokalne samouprave.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku konferencije Kustić se osvrnuo na nedavne presude Vrhovnog suda u slučaju Zorana Mamića i Damira Vrbanovića.

“Svakako nam je žao da je došlo do toga, ali Hrvatski nogometni savez, kao i uvijek, poštuje i poštivat će zakone Republike Hrvatske, tako i u ovim slučajevima. Zoran Mamić odlukom Izvršnog odbora HNS-a više nije član Komisije za profesionalni nogomet, a raskinut je i ugovor s Damirom Vrbanovićem. Dakle, apsolutno smo postupili po zakonu. Ne želim te presude dovoditi u kontekst hrvatskog nogometa općenito, jer je predmet vezan uz GNK Dinamo. Svatko ponaosob odgovara za svoje postupke, a mi u HNS-u poštujemo zakone Republike Hrvatske.”, zaključio je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.