Kvalifikacije za Europsko prvenstvo: Uvjerljiva pobjeda hrvatskih rukometašica u Švicarskoj

Foto: fah

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u srijedu je u predzadnjem kolu kvalifikacijska za Europsko prvenstvo u gostima svladala Švicarsku sa 33-16 (13-8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je druga pobjeda Hrvatica protiv Švicarki, budući da su u rujnu prošle godine slavile sa 32-28. Hrvatske rukometašice sada imaju odlične izglede da osvoje drugo mjesto u skupini i zajedno sa neprikosnovenom Norveškom izbore odlazak na Europsko prvenstvo koje se održava u prosincu u Francuskoj.

U posljednjoj utakmici kvalifikacijske skupine 1 hrvatske rukometašice će 2. lipnja u Vukovaru igrati protiv posljednjeplasirane Ukrajine.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Ćamila Mičijević sa sedam golova, Maja Kožnjak zabila je pet, a Larissa Kalaus i Valentina Blažević po četiri pogotka, dok je vratarka Ivana Kapitanović skupila čak 18 obrana. Švicarsku je predvodila Karin Weigelt sa pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak:
1. Norveška 5 0 0 +48 10
2. Hrvatska 2 0 3 +4 4
3. Švicarska 2 0 3 -31 4
4. Ukrajina 1 0 4 -21 2

Zadnje kolo, 2. lipnja:
Hrvatska – Ukrajina
Norveška – Švicarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.