Obrvan: Trudit ću se da reprezentacija dobro izgleda na Svjetskom prvenstvu

Foto: fah

Trenerske rošade nisu rijetkost, pa je tako samo mjesec dana prije Svjetskog prvenstva našu žensku rukometnu reprezentaciju preuzeo Ivica Obrvan, trener Podravke, ali i bivši strateg rukometaša Zagreba – na čijoj je klupi sada Nenad Šoštarić, bivši izbornik rukometašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podravka protiv Lokomotive, Obrvan protiv Šoštarića – tako je to izgledalo prije mjesec dana. U vječitom derbiju ženskog rukometa uspješniji je bio Obrvan.

Danas nešto drugačija priča – Šoštarić više nije trener niti Lokomotive niti ženske reprezentacije gdje ga je naslijedio baš Ivica Obrvan.

– Nekoliko dana sam razmišljao o tome, kada su došli pozivi od HRS-a i našeg kluba, odlučio sam se to prihvatiti. Neće biti nimalo lagano, to je vrlo zahtjevno, ističe Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šoštarić je Obrvanu ostavio posloženu reprezentaciju sa savršenim startom u kvalifikacijama za Euro. Dvije pobjede u dva susreta, a pred novim izbornikom ne može biti teži debitantski start – Svjetsko prvenstvo.

– Ne možemo ništa očekivati niti ja želim ili hoću obećati bilo što, osim da ću se truditi da dam obol ovim kratkim sedam ili devet dana pripremama koliko traju. Ne mogu utjecati na ozljede igračica, trudit ću se da maksimalno dam svoj doprinos, da reprezentacija dobro izgleda na Svjetskom prvenstvu.

Preuzimanje Podravke, a sada i reprezentacije Obrvanu su prvi trenerski izazovi u ženskom rukometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Djevojke neke stvari mogu napraviti na jedan drugačiji način što je sasvim normalno. Ja mogu kazati vrlo kratko, da neku veliku prilagodbu prelaska iz muškog u ženski rukomet u ovom trenutku ja nisam imao. Radio sam po nekim svojim viđenjima od ranije. Djevojke su za sada to jako dobro prihvatile.

Nadamo se da će ga jednako dobro prihvatiti i djevojke u reprezentaciji. Tijekom kratkih priprema njegovi ciljevi su jasni.

– Cilj je da uđemo u drugi krug natjecanja, i onda da u drugom krugu natjecanja i tražimo šansu da se plasiramo među prvih osam, što bi trebalo biti dovoljno da se reprezentacija plasira u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.