(FOTO) Kvalifikacije za Ligu prvaka: Fenerbahče bolji od Monaca, Hapoel iznenadio Olympiakos

Foto: fah

U derbiju večeri 3. pretkola nogometne Lige prvaka Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio Monaco bez našeg Danijela Subašića 2-1, dok je iznenađenje večeri priredio izraelski Hapoel Beer Sheva odigravši 0-0 u Pireju protiv Olympiakosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Fener i Monaco su odigrali zanimljivu utakmica s nizom prilika na obje strane. Domaćin je već u prvoj minuti uzdrmao okvir gola nakon udarca Saliha Ucana, a do vodstva je stigao u 39. minuti golom Emenikea. Svega tri minute kasnije izjednačio je povratnik u Kneževinu Radamel Falcao iskoristivši nespretnu reakciju vratara Ertugrula Taskirana i stopera Martina Škrtela. Ipak, Emenike je u 60. minuti svojim drugim golom odveo Fener do pobjede.

Foto: fah
Foto: fah

Hrvatski vratar Danijel Subašić nije putovao u Tursku zbog ozljede, a njegovo mjesto na vratima Monaca zauzeo je Morgan de Sanctis. Međutim, talijanski vratar je već u 12. minuti napustio teren zbog ozljede pa je priliku na vratima dobio 18-godišnji Loic Badiashile. Uzvratni susret je 3. kolovoza u Monacu.

Foto: fah
Foto: fah

Olympiakos je u Pireju odigrao 0-0 protiv Hapoel Beer Sheva. Grčki prvak je dominirao i imao nekoliko lijepih prilika, ali nije uspio probiti izraelsku obranu. Uzvrat je 3. kolovoza u Beershebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosenborg je u Trondheimu pobijedio APOEL 2-1. Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 2-0 golovima Christiana Gytkjaera (23) i Jorgena Skjelvika (45+1), no Ciprani su u nastavku zabili pogodak nade. Strijelac je bio George Efrem u 67. minuti. Uzvratni susret je 2. kolovoza u Nikoziji.

Foto: fah
Foto: fah

Astana i Celtic su odigrali 1-1. Domaćin je poveo golom Jurija Logvinenka u 19. minuti, a izjednačio je Leigh Griffiths u 78. minuti. Hrvatski nogometaš Jozo Šimunović i dalje je izvan stroja zbog ozljede i nije konkurirao za momčad Celtica. Uzvrat je 3. kolovoza u Glasgowu.

Identičnim rezultatom je završio i susret između Astre Giurgiu i FC Kopenhagena. Rumunji su poveli u sedmoj minuti preko Filipea Teixeire, a izjednačio je Thomas Delaney u 64. minuti. Uzvrat je 3. kolovoza u Kopenhagenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Varšavska Legija je na gostovanju pobijedila slovački Trenčin 1-0, a pogodak odluke zabio je Nemanja Nikolić u 69. minuti. Uzvrat je 3. kolovoza u Varšavi.

Važno za zagrebački Dinamo

Utakmice u Astani, Trondheimu, Trenčinu, Pireju i jučer u Plzenu važne su i za zagrebački Dinamo koji je u ‘lovu’ na poziciju nositelja u zadnjoj rundi kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka, naravno ukoliko ‘modri’ preskoče gruzijskog imenjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je trenutačno na osmom mjestu mogućih nositelja u play-off rundi LP, a poziciju nositelja imat će prvih pet klubova. Dakle, tri moraju ispasti u 3. pretkolu kako bi Dinamo skočio na peto mjesto, posljednje koje osigurava status nositelja. Ispred Dinama su Olympiakos, Viktorija Plzen, Salzburg, Celtic, APOEL, Bate Borisov i Legija Varšava.

Olympiakos je kod kuće odigrao 0-0 protiv Hapoel Beer Shevu, u susretu između Viktorije i Karabaga u Plzenu također nije bilo golova, Salzburg je na gostovanju pobijedio albanski Partizani 1-0, Celtic je u Astani remizirao 1-1, APOEL je izgubio u Norveškoj kod Rosenborga 1-2, BATE Borisov je doma dobio Dundalk 1-0, dok je Legija na gostovanju kod Trenčina slavila 1-0.

Rezultati prvih utakmica trećeg pretkola nogometne Lige prvaka:

Astana (Kaz) – Celtic (Ško)                      1-1
Rosenborg (Nor) –  APOEL (Cip)             2-1
Astra (Rum) – FC Kopenhagen (Dan)      1-1
Fenerbahče (Tur) – Monaco (Fra)            2-1
Trencin (Slk) – Legia Varšava (Polj)          0-1
Olympiakos (Grč)  – Hapoel BS (Izr)        0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrano u utorak, 26. srpnja:

BATE Borisov (Blr) – Dundalk (Irs)           1-0
Ludogorec (Bug) – Crvena zvezda (Srb)  2-2
Sparta Prag (Češ) – Steaua (Rum)           1-1
Partizani (Alb) – Salzburg (Aut)               0-1
Viktoria Plzen (Češ) – Karabag(Aze)        0-0
Rostov (Rus) – Anderlecht (Bel)               2-2
Ajax (Niz) – PAOK (Grč)                           1-1
DINAMO (HRV) – Dinamo Tbilisi (Gru)    2-0
Šahtar (Ukr)  – Young Boys (Švi)              2-0

Uzvratni susreti su 2. i 3. kolovoza

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.