Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji: Australija preko Tajlanda na drugo mjesto u skupini

Foto: fah

U prvom susretu posljednjeg, 10. kola skupine B azijske zone kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine Australija je u Melbourneu svladala Tajland sa 2-1 (0-0) i tako stigla na trenutačno drugo mjesto koje izravno vodi na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Australci su dominirali protiv najslabije reprezentacije u skupini jer im je trebala pobjeda sa što većom razlikom, ali su poveli tek u 69. minuti preko Tomija Jurića. Tajlanđani su zaprijetili senzacijom kada je Pokklav Anan u 82. minuti poravnao na 1-1, no Australci su ipak uspjeli ostvariti primarni zadatak i pobijediti golom Mathewa Leckiea u 86.

Kolika je bila dominacija Australaca pokazuje i podatak kako su domaćini uputili čak 38 udaraca prema vratima Tajlanda, no postigli su tek dva gola.

Australija je tako natjecanje u skupini okončala sa 19 bodova, jednim manje od Japana koji je prije pet dana upravo pobjedom protiv Australije (2-0) osigurao put u Rusiju, dok treća Saudijska Arabija ima 16 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 19.30 sati u Rijadu igraju Saudijska Arabija i Japan. U slučaju pobjede domaćina, oni će skočiti na drugo mjesto i pridružiti se Japancima zbog bolje razlike pogodaka od Australaca (trenutačno Saudijska Arabija ima razliku pogodaka +6, a Australija +5), dok se Australci sada moraju uzdati u pomoć Japanaca kako bi izbjegli dodatne kvalifikacije.

Izravni plasman na SP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje skupine završnog kruga kvalifikacija, dok će trećeplasirane reprezentacije igrati dvije utakmice dodatnih kvalifikacija, te će bolji iz te dvije utakmice igrati u interkontinentalnim kvalifikacijama s četvrtoplasiranom reprezentacijom iz skupine CONCACAF.

U skupini A kolo prije kraja nastup u Rusiji osigurao je Iran koji ima 21 bod, a za drugo mjesto konkuriraju Južna Koreja sa 14 te Uzbekistan i Sirija koji imaju po 12 bodova. Od 17 sati na rasporedu su utakmice Uzbekistan – Južna Koreja i Iran – Sirija nakon kojih će se znati koja će se reprezentacija pridružiti Iranu, koja će u dodatne kvalifikacije, a koja će ostati bez izgleda za odlazak na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.