La Gazzetta dello Sport o izborima u HNS-u, Šimiću, Šukeru i Mamiću

Šimić
Foto: fah

Dario Šimić definitivno je izgubio bitku za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, no o njegovoj borbi protiv Šukera piše i La Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Talijanski Savez kaska zbog različitih razloga, ali naši susjedi su, zbog manjka demokracije unutar svojeg Saveza, u velikim problemima. Sve je počelo kad Dario Šimić, bivši igrač Intera i Milana, nije uspio dobiti minimalnu potporu da bi se kandidirao protiv Davora Šukera. A iza toga stoji jako puno sumnji”, piše La Gazzetta.

“Prije nekoliko dana IO Saveza je rekao da će izbori za predsjednika biti održani 22. prosinca. Kako su svi portali u Hrvatskoj prenijeli, na toj sjednici Izvršnog odbora bio je i Zdravko Mamić. Iako nije smio biti na toj sjednici, on se nalazio u Savezu kao najveći pokrovitelj Davora Šukera. Kad su ga mediji pitali što radi tamo za vrijeme sjednice IO-a, on je rekao da se tamo našao slučajno”, tvrde Talijani.

“Šimić je trebao biti novi vjetar unutar Saveza, uz njega su Mario Stanić, Goran Vlaović, Stipe Pletikosa, igrači iz reprezentacije ’98. I politika je iskazala svoje nezadovoljstvo situacijom, premijer Andrej Plenković javno je rekao da HNS nije demokratski ustrojen”, navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta navodi kako su se triškovi HNS-a povećali otkad mu je Šuker na čelu, te ističu kako se “svi skandali unutar HNS-a odnose se na posljednjih sedam godina”.

“Narod na sve to nije dobro reagirao, bojkotira hrvatsku reprezentaciju, a navijači su nekoliko puta izazvali prekid utakmica reprezentacije te radili nerede u Sofiji, na utakmici s Italijom i drugima”, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.