Legenda HNL-a završila u bolnici: Noviniću žilica puknula u mozgu

Foto: fah

Jedna od legendi Prve hrvatske nogometne lige, 34-godišnji Enes Novinić, nalazi se u bolnici u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noviniću je u utorak poslijepodne pozlilo nakon čega mu je dijagnosticirano puknuće žilice u mozgu. Sljedećih 10-ak dana ostat će na promatranju u bolnici, piše portal 24 sata.

”Enes se trenutno nalazi u Općoj bolnici Švarča Karlovac. Kakve imamo informacije stanje je stabilno i očekuje se da će u bolnici ostati oko 10-ak dana. Pozlilo mu je u utorak u poslijepodnevnim satima na radnom mjestu (trgovina namještaja). Svi se nadamo da će s njime sve biti u redu, za sada mu moždani udar nije potvrđen. Svi iz kluba želimo mu što brži oporavak i povratak na nogometne terene ”, poručili su iz NK Karlovca 1919.

Podsjetimo, Enes Novinić (34) jedna je od ikona domaćeg nogometa, a ljubitelji HNL-a pamte ga iz vremena kada je branio boje Varteksa, Karlovca i Slaven Belupa za koje je u 186 nastupa zabio 43 gola. Nogometaš iz Čakovca bio je i član mlađih hrvatskih selekcija, dok je nogometnu karijeru gradio još u Austriji (FC Lustenau 07) i Sloveniji (Krka). Po završetku profesionalne karijere, Novinić je nastupao još za Segestu, dok je od 2017. godine član Karlovca 1919.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje dane svoje karijere Novinić je imao u Varteksu, a u sezoni 2005/06. zaigrao u finalu Kupa Hrvatske  te je u uzvratnoj utakmici protiv Rijeke (5-1) zabio dva gola. Međutim, u prvoj je utakmici Rijeka zabila četiri gola i slavila 4:0 tako da su Riječani na kraju osvojili Rabuzinovo sunce. Te je sezone Varaždince vodio današnji hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.